Sfaturi pentru şoferi pe vreme rea: Înainte de a pleca la drum, verificaţi nivelul uleiul şi  al combustibilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii, sfătuiţi să conducă prudent pe vreme rea FOTO Adevărul
Şoferii, sfătuiţi să conducă prudent pe vreme rea FOTO Adevărul

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, şoferii sunt sfătuiţi, înainte de a pleca la drum, să verifice nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz şi să se asigure că sistemul de iluminare şi de încălzire-dezaburire funcţionează eficient.

1. Informaţi-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeţi.

2. Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii vă recomandă să îndepărtaţi în întregime zăpada de pe autoturism.

3. La frânare, zăpada lăsată necurăţată pe plafon poate aluneca pe parbriz şi vă poate bloca vizibilitatea.

4. Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcţionarea sistemului de lumini şi semnalizare, a instalaţiei de climatizare, să menţină permanent curat parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului şi remorcii.

5. Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

6. Totodată, vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

7. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze prin locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric destinat lor şi numai după ce sunt siguri că intenţia de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite