Şedinţă foto pentru tinere creatoare de modă pe Aeroportul Tuzla. Imaginile sexy surprinse printre elicoptere şi avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artist cu viziuni spectaculoase când vine vorba despre fotografia perfecte, Laura Stoica a transformat pentru câteva ore aeroportul din Tuzla într-un podium de prezentare a modei.

Au fost folosite pe aeroport lumini, culoare, măiestrie şi inspiraţie pentru promovarea colecţiilor unor tinere absolvente ale Universităţii de Artă şi Design din Bucureşti. Scopul prima a fost scoaterea în prim-plan a tinerelor creatoare de modă din România.

Laura Stoica, fotograf apreciat şi pe plan internaţional, două dintre fotografiile sale fiind publicate de revista Vogue Italia în 2016, de profesie asistent medical la Spitalul din Olteniţa, spune că este esenţial să-i ajutăm pe tineri pentru a-şi găsi un drum frumos în viaţă.

Fără să ceară cuiva bani, Laura a pus la cale excursia şi toate detaliile evenimentului petrecut la Tuzla, în judeţul Constanţa.

image

“Ideea de a promova tineri designeri nu este la prima punere în practică. Anul trecut, alături de Roxana Luca , make-up artist, am realizat o sesiune fotografică pentru Teodora Luchiana Barbu, absolventă a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca , promoţia 2016 , Fashion Design la Vulcanii Noroioşi, colectia denumită -(O)Cult Sisterhood Collection. Am continuat cu ea şi anul acesta realizând un al concept, Contraste.

image

În urma colaborării cu Diana Boldeanu, pentru realizarea fotografiilor necesare la lucrarea de licenţă am decis să continui acest gen de proiecte după examenul final şi după prezentarea ţinutelor la gala Universităţii Naţionale de Arte Bucuresti.

image

Mesajul meu de a face acest gen de proiecte a fost transmis şi altor tineri designer şi, astfel, alături de Diana a venit şi Andreea Carmen Coman, tot absolventă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti- fashion design, cu BA Collection.Colecţia Dianei Boldeanu numită Jurnal de Călătorie m-a motivat şi mai mult în efortul de a căuta o colaborare cu un aeroport pentru a exista o armonie perfectă în a o prezenta într-un concept fotografic”, povesteşte Laura Stoica.Décor fascinant şi modele pe măsură

Pentru punerea în practică a acestui proiect ambiţios, Laura a purtat discuţii cu reprezentanţii aeroportului Tuzla. Pentru o sesiune fotografică reuşită a avut nevoie de oameni inspiraţi, o colecţie superb de haine, câteva modele, dar şi de un décor fascinant. Deschiderea către acestă idée a găsit-o imediat la oameni cu suflet care au fost de acord cu realizarea şedinţelor foto, fără să li se perceapă vreo taxă pentru orele petrecute acolo. “Începând cu Sorin Stoica, de la Clubul Aeronautic Român şi continuând cu staff-ul aeroportului, Cristina Mitchievici Vlaicu, Toni Ilinca şi cei doi piloţi, domnii Nedelcu şi Chirca, care ne-au asistat pe tot parcursul proiectului, toţi au primit propunerea mea cu toată deschiderea.

image
image

Sincer nu m-am aşteptat, greu se poate realiza la noi în ţară aşa ceva, deşi nu o să înţeleg niciodată de ce, atâta timp cât faci un lucru bun şi cu tot sufletul. Şi nu a fost tot. Acolo , la Tuzla , au fost alături de noi oameni de mare caracter care ne-au ajutat , ne-au primit cu bucurie şi chiar ne-au convins să rămânem până seara deoarece apusurile de acolo sunt minunate . Şi exact aşa a şi fost ! Le mulţumesc tuturor pentru că au făcut cu noi o echipă pe cinste şi ne-au sprijinit pentru a duce cu bine până la capăt acest proiect !”, spune Laura Stoica.Colecţie de haine, inspirată din picturi de la marea Mediterană

image

Eforturile susţinute ale întregii echipe se reflectă în fotografiile inedite realizate pe aeroport. Oboseala, canicula şi orele petrecute pentru găsirea celui mai bun unghi de fotografiat au fost date uitării deoarece şedinţa foto a fost reuşită. Despre experienţa de la aeroport povesteşte şi Diana Boldeanu, una dintre tinerele absolvente ale Facultăţii de Arte Decorative şi Design, secţia modă, din Bucureşti :”Ideea de la care am plecat atunci când am realizat aceasta colecţie a fost o serie de picturi realizate de-a lungul mării Meditarane, în ţări precum Grecia, Italia şi sudul Franţei. Peisajele nu sunt neapărat recognoscibile, ci mai degrabă impresii lăsate de superbele peisaje întâlnite de un student de la secţia Pictură, Sebastian Iacob, cu care am colaborat.

image

Ulterior am prelucrat aceste picturi în printuri digitale pe care am imprimat materialele din care am realizat aceasta colecţie, dând astfel ţinutelor un iz de vacanţă şi sugeâand buna-dispoziţie şi explozia de culorii vii regăsite de fiecare din noi în destinaţiile de vacanţă.

image

Colectia este alcătuită din 7 ţinute vestimentare şi a fost coord.de lec. dr. Liliana Ţuroiu. Sunt bucuroasă că am avut ocazia, alături de Laura Stoica şi cei de la aeroportul Tuzla să realizăm această şedinţă foto, întrucât colecţia numindu-se Jurnal de călătorie s-a integrat perfect în această locaţie. Cei interesaţi de această colecţie mă pot găsi pe pagina mea de facebook unde pot răspunde tuturor celor care îşi doresc piese. Ca şi designer îmi doresc pe viitor să particip la festivaluri de modă şi să intru în conexiune cu foarte mulţi oameni din domeniul artistic”.

Ritualul de creaţie

Laura Stoica  are 48 de ani  şi este absolventă a Liceului Sanitar Bucureşti şi a postlicealei în acelaşi domeniu. A urmat Facultatea de Drept  şi cursuri postunversitare de psihopedagogie, apoi şcoala de fotografi.


Pentru Laura, conceptul în realizarea unei imagini implică ore, poate chiar zile întregi, de căutări, de creaţie, de întrebări şi răspunsuri pentru realizarea fotografiei perfecte. Deosebit de meticuloasă şi pretenţioasă, pentru Laura imortalizarea momentului face parte dintr-un ritual de creaţie. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, orice detaliu poate face diferenţa.

image
image

“Locaţiile cel mai des întâlnite în fotografiile mele sunt de aici, din zona mea , din această câmpie, Luncă a Dunării, bălţi de ţară, câte un conac părăsit, dar şi câte un altul bine întreţinut unde proprietarii mi-au înţeles pasiunea şi m-au lăsat să fotografiez, uneori la munte, aşa cum a fost la Vulcanii Noroioşi sau Valea Zânelor, Bucureşti.

image

Ce mă inspiră ? Tot ce am în jur şi mă refer chiar şi la un gram de zahar ori o zdreanţă, sentimentele şi, nu în ultimul rând ceea ce nu am trăit , dar mi-aş fi dorit”, povesteşte Laura. Deşi are o pasiune costisitoare, pentru că tehnica de lucru, ajunge la câteva mii de euro pentru realizarea fotografiilor profesionale, Laura spune că nu ar renunţa pentru nimic la aces lucru.

image

Vă recomandăm şi:

Fotografia perfectă. Povestea Laurei Stoica, asistenta medicală din Olteniţa care a ajuns în revista Vogue cu două imagini fabuloase

FOTO Povestea tânărului din Olteniţa care face clădirile „să zâmbească”, după ce a renunţat la Politehnică pentru desen

Studenta la Arhitectură care cântă sâmbăta la nunţi. Reţeta de succes: „Ştiam că nu pot rata, indiferent care ar fi fost condiţiile“ 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite