Studenta la Arhitectură care cântă sâmbăta la nunţi. Reţeta de succes: „Ştiam că nu pot rata, indiferent care ar fi fost condiţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Ioniţă, solista formaţiei Simbol din Călăraşi Foto:Facebook
Cristina Ioniţă, solista formaţiei Simbol din Călăraşi Foto:Facebook

Cristina Ioniţă, din Călăraşi, a luat Bac-ul cu 10 în 2013 şi este studentă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti. În timpul liber, tânăra cântă muzică uşoară la nunţi.

Cristina Ioniţă (20 de ani), studenta fruntaşă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ din Bucureşti, este pasionată să facă bine tot ce face. După ani în şir de eforturi, a reuşit să intre la facultatea pe care şi-o dorea. În ceea ce priveşte muzica, totul a început în copilărie. „Aveam atunci 8 ani, dar mi se părea fascinant să pot urma Şcoala de Muzică pentru a-mi cizela talentul. Era lumea pe care doream s-o cuceresc, să pot umple inimile oamenilor de bucurie, să transmit cel mai frumos mesaj către sufletele celor care mă ascultă“, spune Cristina.

Tânăra a obţinut, de-a lungul timpului, numeroase premii şi trofee muzicale. Pasiunea pentru muzica uşoara a continuat şi în adolescenţă. Chiar dacă era solicitant, uneori aproape imposibil, Cristina reuşea să facă faţă cu brio.

calarasi cristina

„Azi eram la şcoală, mâine poate la un concurs de pian sau de muzică uşoară. A fost dificil, dar nu imposibil. Ştiam că nu pot rata, indiferent care ar fi condiţiile“, povesteşte Cristina Ioniţă.

Cântă în fiecare weekend

Pentru că şi-a păstrat pasiunea pentru muzică şi pentru că o şi ajută să-şi rotunjească veniturile, tânăra face naveta Bucureşti-Călăraşi în fiecare weekend ca să cânte la nunţi. „Chiar dacă sunt studentă în anul al III-lea la Facultatea de Arhitectură de Interior, nu am renunţat la muzică. Sunt solistă în formaţia Simbol din Călăraşi, de doi ani. Totul a început printr-o conjunctură plăcută, când am fost invitată să cânt la un eveniment al Facultăţii de Agronomie şi am fost acompaniată de colegii din Simbol. Mi-am dat seama că sunt profesionişti, aşa că mai târziu, când căutau o solistă, i-am contactat. Eu cânt doar muzica uşoară, dar pe viitor mi-aş dori să învăţ şi folclor. Avem evenimente în fiecare weekend şi cântăm acolo unde suntem solicitaţi: petreceri private, nunţi, botezuri, aniversări“, mai spune Cristina.

calarasi cristina

A doua medie din facultate

În urmă cu doi ani, pe când era elevă a Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei“, Cristina a fost una dintre cele două absolvente din judeţul Călăraşi care au promovat examenul de bacalaureat cu 10 pe linie. „Reuşesc să le îmbin pe amândouă, deoarece îmi place ceea ce fac şi, chiar dacă Arhitectura e o facultate grea, când faci ceva cu plăcere nimic nu e imposibil. Ca dovadă, primul an la facultate l-am încheiat destul de bine. Am terminat cu media 9,38, a doua pe facultate. De asemenea, vreau să urmez şi Facultatea de Actorie, după ce dau licenţa în Arhitectură“, spune tânăra.

calarasi cristina

Colegă de platou cu Jean Constantin

De-a lungul anilor, tânăra a avut roluri şi în mai multe filme. Spre exemplu, în cea mai recent peliculă în care a apărut, „Criza SRL“, i-a avut drept colegi pe Elisabeta Turcu, Jean Paler şi Alexandru Jula. În„Peştele verde“ a apărut alături de Benone Sinulescu, a avut roluri şi în „Pădurea albastră“ sau „Trupa de show“, iar în 2009, în „Dramaticus“, a jucat alături de Nae Lăzărescu. În filmul muzical „Peştele verde”, pe lîngă actorii copii, au interpretat personaje de poveste şi artişti profesionişti, precum Jean Constantin, Benone Sinulescu, Ileana Şipoteanu.

„Mi-a plăcut foarte mult. A fost pentru mine o experienţă nemaipomenită. Am lucrat cu actori talentaţi, lucru care m-a format“, spune Cristina Ioniţă. Toate filmele muzicale în care a apărut au fost realizate de compozitorul Dumitru Lupu. De altfel, acesta este şi cel care a considerat-o pe Cristina potrivită pentru micul ecran: cânta, dansa şi era la fel de talentată ca şi ceilalţi copii care au apărut în producţiile sale. „De la 11 ani fac parte din asociaţia culturală RolFilm, coordonată de compozitorul Dumitru Lupu. Filmele respective încă rulează pe diverse posturi şi chiar au fost premiate la festivalurile de profil“, îşi încheie Cristina povestea.

calarasi cristina

Vă recomandăm şi:

Tineri pentru care Bacalaureatul a fost fără emoţii. Povestea de succes a unei şefe de promoţie: „Când îmi propun ceva, fac temeinic ce am de făcut”

Admitere Facultate 2015. Care este oferta de şcolarizare a universităţilor

România, ţara unde şcoala îşi fură singură căciula. Evaluare Naţională + pre-Bac = somnul raţiunii naşte monştri

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite