Se pun bazele unui nou proiect educaţional: parc de ştiinţă şi tehnologie pe malul Borcei

0
0
Ideea proiectului a fost prezentată în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Educaţiei FOTO Facebook/CJC
Ideea proiectului a fost prezentată în prezenţa unui reprezentant al Ministerului Educaţiei FOTO Facebook/CJC

După Smart Lab, un alt proiect educaţional se conturează, la Călăraşi. Consiliul Judeţean Călăraşi intenţionează să construiască un parc de ştiinţă şi tehnologie, destinat elevilor, profesorilor şi firmelor din judeţ.

Ideea îi aparţine fostului profesor şi inspector şcolar, Klaus Nicolae Micescu. Acesta a fost prezent, alături de delegaţia CJ, la sfârşitul lunii octombrie, în Klagenfurt (Austria), unde a văzut un astfel de laborator educaţional în cadrul căruia tinerii pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie învaţă în mod creativ, iar profesorii beneficiază de cursuri de formare profesională. 

Vicepreşedintele CJ, Mihăiţă Beştea, a fost şi el prezent în Austria şi este cel care şi-a dorit să implementeze acest proiect. Ieri, la Consiliul Judetean a avut loc o întâlnire cu mediul de afaceri şi cel academic din Călăraşi şi Bucureşti, unde a fost prezentată ideea acestui proiect. La eveniment a participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Maria-Ştefania Manea.

"8 decembrie 2021 - posibil un moment istoric în dezvoltarea viitoare a municipiului nostru, a judeţului Călăraşi, a regiunii Sud Muntenia. Împreună, autorităţi judeţene şi locale, reprezentant al Ministerului Educaţiei, reprezentanţi ai firmelor călărăşene, reprezentanţi ai învăţământului preuniversitar şi universitar, oameni de afaceri, experţi din zona de dezvoltare am lansat conceptul de ”Educaţie MaST”, baza filosofiei funcţionării Atelierelor de Inovare şi Creativitate.

Acestea vor forma: Centrul de EDUcaţie MaST, acronim: CEDU_MaST (MaST = Matematică aplicată - arte - Ştiinţe şi Tehnologii). Educaţia MaST a fost proclamată ca fiind motorul dezvoltării durabile în judeţul Călăraşi, a anunţat pe agina sa de socializare Klaus Nicolae Micescu, iniţiatorul  acestui proiect.  

Vă recomandăm să citiţi şi:

Urmaşul lui Ioan Slavici este profesor. A înfiinţat o universitate şi un liceu, cu numele marelui prozator

Profesorul de istorie care face minuni într-o şcoală de la sat. Ce fac unii elevi ai săi ca să nu piardă orele

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite