Sărbătoare pe malul Borcei. Crucea de Bobotează a ajuns la un culturist în ultimii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Culturistul Ştefan Boscornea a adus la mal crucea
Culturistul Ştefan Boscornea a adus la mal crucea

Sărbătoarea de Bobotează ce a scos din casă mii de călărăşeni s-a încheiat pe malul Borcei cu tradiţionala porţie de fasole şi cu celebrul botez al cailor. Cele mai frumoase exemplare au fost aduse de stăpâni în faţa preoţilor pentru binecuvântare. În popor se spune că animalele vor fi ferite de boli tot anul şi vor avea putere de muncă.

Şi în acest an, ca de altfel în ultimii 3, crucea aruncată în apă de preoţi a fost adusă la mal de un sportiv de elită al Călăraşiului. Ştefan Boscornea, în vârstă de 30 de ani, culturist, a spus că îi va purta noroc şi crede că va fi ferit de rele tot anul. Obişnuit cu antrenamentele şi cu o condiţie fizică de invidiat, tânărului nu i s-a părut dificil să se arunce în apele reci, mai ales că este şi un pasionat al înotului. Campion naţional la culturism în 2008 şi student bursier, tânărul a fost şi membru al Legiunii Străine.„Deşi mi-am dorit să-mi testez limitele, mi-am dat seama că nu pot să rezist. Într-adevăr, este esenţial ca fizicul şi psihicul să fie în deplină concordanţă, însă restricţiile pe care le-aş fi avut timp de 5 ani m-au convins să renunţ“, a declarat Ştefan. Tânărul spune că a fost testat la un centru de recrutare în Franţa şi a trecut cu brio toate încercările. „Ei vor să aibă numai elite, însă, practic, îţi distrugi viaţa, cinci ani eşti sub control total“, a mai spus tânărul.

Fotbalul, prima iubire

Pasiunea pentru culturism a început în urmă cu cinci ani, deşi până la 18 ani jucase fotbal. Ştefan Boscornea este un sportiv convins. Nu trebuie să fie forţat de nimeni pentru a face performanţă, are în sânge succesul. „Nu mi se pare nimic greu. Dacă ai mintea limpede, corpul te ajută. Trebuie doar să ai un regim ordonat de viaţă şi să ştiii exact ce-ţi doreşti“, a dăugat tânărul.

Merite deosebite

În 2007 a intrat în concurs şi a reuşit să se claseze pe locul al doilea, fiind declarat vicecampion naţional. Un an mai târziu, a ocupat prima poziţie la un concurs de acelaşi gen, luând tiltul de campion naţional. În 2009 s-a clasa pe locul V la concursul intrenţional de culturism, desfăşurat în Serbia, intrând în finală alături de alţi 5 concurenţi. „ Cred că succesul ţine, în primul rând, de tine ca om. Dacă nu eşti convins şi nu-ţi place tot ce faci, nu ajungi pe culmile performanţei. Este foarte important ce se întâmplă în interior, în corp. Capacităţile psihice sunt înaintea celor fizice. Cunoaşterea psihologiei te ajută foarte mult să-şi depăşeşti condiţia şi să evoluezi“, a precizat Ştefan Boscornea.
 

Pentru cea mai importantă manifestare de pe malul Borcei din acest an, preoţii au sfinţit aproximativ 2 tone de apă pentru credincioşi, iar autorităţile locale au pus la "bătaie" cu această ocazie 57.000 de lei.

Vă recomandăm şi:

Pregătiri pentru Boboteaza de la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului oferă credincioşilor 120.000 sticluţe cu aghiazmă

Preoţii au început sfinţirea caselor de Bobotează

Crucea de Bobotează, prinsă de un culturist în ultimii trei ani. Ştefan Boscornea, sportiv de elită al Călăraşiului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite