Crucea de Bobotează, prinsă de un culturist în ultimii trei ani. Ştefan Boscornea, sportiv de elită al Călăraşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Boscornea, sportiv de marcă Foto: Florin Rădulescu
Ştefan Boscornea, sportiv de marcă Foto: Florin Rădulescu

Pentru al treilea an consecutiv, crucea de Bobotează, aruncată în apele Borcei de preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost adusă la mal de unul dintre sportivii de marcă ai oraşului. Ştefan Boscornea, în vârstă de 28 de ani, culturist, crede că îi va purta noroc şi va fi ferit de rele tot anul.

Obişnuit cu antrenamentele şi cu o condiţie fizică de invidiat, tânărului nu i s-a părut dificil să se arunce în apele reci, mai ales că este şi un pasionat al înotului. Campion naţional la culturism în 2008 şi student bursier, tânărul a fost şi membru al Legiunii Străine. A renunţat însă după patru luni de antrenamente doarece condiţiile impuse erau dificile. „Deşi mi-am dorit să-mi testez limitele, mi-am dat seama că nu pot să rezist. Într-adevăr, este esenţial ca fizicul şi psihicul să fie în deplină concordanţă, însă restricţiile pe care le-aş fi avut timp de 5 ani m-au convins să renunţ“, a declarat Ştefan. Tânărul spune că a fost testat la un centru de recrutare în Franţa şi a trecut cu brio toate încercările. „Ei vor să aibă numai elite, însă, practic, îţi distrugi viaţa, cinci ani eşti sub control total“, a mai spus tânărul.

Fotbalul, prima iubire

Pasiunea pentru culturism a început în urmă cu cinci ani, deşi până la 18 ani jucase fotbal. Ştefan Boscornea este un sportiv convins. Nu trebuie să fie forţat de nimeni pentru a face performanţă, are în sânge succesul. „Nu mi se pare nimic greu. Dacă ai mintea limpede, corpul te ajută. Trebuie doar să ai un regim ordonat de viaţă şi să ştiii exact ce-ţi doreşti“, a dăugat tânărul.

Merite deosebite

În 2007 a intrat în concurs şi a reuşit să se claseze pe locul al doilea, fiind declarat vicecampion naţional. Un an mai târziu, a ocupat prima poziţie la un concurs de acelaşi gen, luând tiltul de campion naţional. În 2009 s-a clasa pe locul V la concursul intrenţional de culturism, desfăşurat în Serbia, intrând în finală alături de alţi 5 concurenţi. „ Cred că succesul ţine, în primul rând, de tine ca om. Dacă nu eşti convins şi nu-ţi place tot ce faci, nu ajungi pe culmile performanţei. Este foarte important ce se întâmplă în interior, în corp. Capacităţile psihice sunt înaintea celor fizice. Cunoaşterea psihologiei te ajută foarte mult să-şi depăşeşti condiţia şi să evoluezi“, a precizat Ştefan Boscornea.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite