Razii în magazinele alimentare. Ce nereguli au descoperit inspectorii sanitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile de depozitare şi valorificare a produselor alimentare nu sunt întreţinute corect, iar angajaţii lucrează fără a avea efectuate analizele medicale periodice. Aceasta este concluzia controalelor demarate de inspectorii sanitari veterinari în luna iunie.


Spaţiile de depozitare şi valorificare a produselor alimentare nu sunt întreţinute corect, iar angajaţii lucrează fără a avea efectuate analizele medicale periodice. Aecasta este concluzia controalelor demarate de inspectorii sanitari veterinari în luna iunie. Raziile au vizat unităţile din industria agroalimentară care fabrică produse de patiserie, pâine, dar şi băuturi răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

La nivelul întregii ţări au fost efectuate 8.545 de controale, în urma cărora au fost aplicate 112 de avertismente şi 131 de amenzi contravenţionale în valoare de 191.700 de lei. La Călăraşi, Direcţia Sanitar Veterinară a descoperit că nu sunt respectate normele privind întreţinerea spaţiilor de depozitare şi valorificare a produselor alimentare, iar analizele personalului nu au fost actualizate periodic. De asemnenea, s-a mai constatat că sunt folosite vitrine frigorifice defecte şi casate. Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de 4.400 de lei.
 

Vă recomandăm şi:

SONDAJ Patriotism alimentar. Românii cer cât mai multe alimente autohtone

Cel mai sănătos regim alimentar

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite