Poliţia a deschis o anchetă în cazul accidentului cu 21 de victime de la Curcani. Un microbuz s-a răsturnat, după ce a fost izbit în plin de un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc pe DN4, în apropiere de Olteniţa FOTO ISU Călăraşi
Accidentul a avut loc pe DN4, în apropiere de Olteniţa FOTO ISU Călăraşi

Poliţiştii călărăşeni au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul de la Curcani în care 21 persoane au fost rănite. Nenorocirea a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Olteniţa, după ce au autoturism a izbit în plin un microbuz. Din fericire, nimeni nu şi-a pierdut viaţa, însă două persoane sunt în stare gravă.

Momente de groază pentru 18 călărăşeni care se aflau într-un microbuz, la drumul de întoarcere la serviciu. În loc să ajungă acasă liniştiţi, la Olteniţa, cei 18, care lucrau în Bucureşti, au ajuns la spital, după ce un alt autoturism a acroşat maşina în care se aflau.

Pompierii militari din Călăraşi şi Bucureşti au intervenit la locul accidentului cu autospeciale de descarcerare, autospeciale de transport personal şi victime multiple şi şase ambulanţe SMURD, pentru a acorda primul ajutor şi a transporta victimele la spital.

calarasi curcani

La faţa locului au fost prezenţi prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob,  coordonatorul U.P.U. SMURD  Călăraşi– medic Viorica Gheorghiţă şi inpectorul şef al I.S.U. Călăraşi, colonel Diaconu Lucian. Imediat s-a declanşat planul roşu de intervenţie, iar circulaţia pe DN4, Curcani-Olteniţa a fost întreruptă pentru 4 ore.  

calarasi curcani

"La sosirea echipajelor de intervenţie la locul accidentului, microbuzul cu 18 persoane era răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului, iar autoturismul în care aflau trei persoane, era de asemenea în afara părţii carosabile, pe celălalt sene de mers. În urma accidentului au rezultat 21 de victime, neîncarcerate, imediat punându-se în aplicare Planul Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi, fiind totodată solicitate forţe de intervenţie suplimentare din cadrul celorlalte subunităţi ale I.S.U. Călăraşi, cât şi din Bucureşti.

calarasi curcani

Primele forţe de intervenţie care au sosit la locul accident au evaluat numărul şi starea victimelor, după care acestea au fost transportate la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor: Olteniţa, Floreasca, Universitar, Municipal, Sf. Pantelimon şi Bagadasar Arseni din Capitală", a explicat plt. adj. Oviciu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

calarasi curcani

După efectuarea triajului, o parte din victime au ajuns iniţial la spitalul din Olteniţa şi ulterior au fost direcţionate către spitale din Bucureşti,. Astfel, din cele 21 de victime ale accidentului, 14 au ajuns la spitale din Bucureşti, 3 au rămas în grija personalului medical din Spitalul Olteniţa, iar alte patru persoane, care au primit îngrijiri medicale şi care au avut traumatisme uşoare au plecat casă.

calarasi curcani

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, de vină pentru producerea accidentului ar fi fost şoferul autoturismului, înmatriculat în Bucureşti care nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers. Acesta a încercat să forţeze o depăşire, însă a acroşat microbuzul. Ambele autovehicule s-au răsturnat.

Vă recomandăm şi:

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

UPDATE Accident cumplit pe Autostrada Soarelui: carambol cu 4 morţi şi peste 30 de răniţi. Tragedia, provocată de ceaţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite