Martor ocular la tragedia de pe A2: „S-a ajuns la carambol după ce un şofer a ieşit din parcare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident în lanţ pe A2 FOTO ISU Bucureşti
Accident în lanţ pe A2 FOTO ISU Bucureşti

Ipoteza conform căreia un şofer a ieşit din parcarea benzinăriei de la km 67, imediat după Lehliu, fără se se asigure, şi a provocat tragedia de pe A2 devine tot mai plauzibilă. Un martor ocular, aflat în acel moment pe Autostrada Soarelui a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile.

Aşa cum a precizat şi subprefectul judeţului Călăraşi, Florin Stoia, a fost vorba despre două accidente care s-au petrecut la o distanţă de 10-15 metri unul de celălalt.

Florin Vlădescu, martor ocular, îşi aminteşte scenele de coşmar care i s-au derulat în faţa ochilor. El a spus că vizibilitatea era foarte scăzută, sub 25 de metri. “Nu trebuie să dăm vina pe şoferi, nu se circula cu viteză mare, lumea era conştientă că era ceaţă. S-a ajuns la un carambol în momentul în care un şofer a ieşit dintr-o parcare”, a spus martorul, citat de Digi TV.

Un TIR a evitat primul carambol

Vlădescu a menţionat şi faptul că un TIR a reuşit să evite primul ciocnire şi a frânat la timp, dar s-a produs o alta, urmată de un carambol, în care a fost implicat şi un microbuz. Două dintre victimele care au decedat se aflau în microbuz.

„Auzisem de accident prin staţie, că am staţie pe maşină. Am lăsat-o uşor, am pus avarie şi când am ajuns aici am avut parte de nişte imagini macabre. (...) Este la un moment dat un Logan alb. Grupul acela de maşini, cei de acolo au avut zile pentru că în spatele Loganului a reuşit să oprească un tir. Aici este numai o parte a accidentului. În spatele tirului a intrat un microbuz, am înţeles că sunt vreo doi morţi în acel microbuz. Iar în spatele microbuzului, la rândul lui a fost lovit de încă vreo 2-3 maşini”, a povestit Florin Vlădescu pentru Digi TV.

Vă recomandăm şi:

Ce se urmăreşte în dosarul penal deschis pentru tragedia de pe Autostrada Soarelui. Primele infracţiuni anchetate: ucidere din culpă şi vătămare corporală

Cum s-a produs tragedia de la Lehliu, cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. Un şofer a ieşit fără să se asigure dintr-o benzinărie

UPDATE Accident cumplit pe Autostrada Soarelui: carambol cu 4 morţi şi peste 30 de răniţi. Tragedia, provocată de ceaţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite