Parcare subterană cu 32o de locuri. Centrul vechi, transformat în zonă de promenadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parcare subterană în zona centrală a oraşului va transforma centrul vechi într-un loc de promenadă. Autorităţile locale speră ca astfel să descongestioneze arterele din jurul Palatului Prefecturii de autovehicule şi să redea locului farmecul de altădată.


Primarul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin şi Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean s-au întâlnit în această săptămână pentru a pune la punct detaliile proiectului pe care urmează să-l pună în aplicare.

“Am stabilim să lucrăm împreună. Este vorba despre parcarea ce se va construe între Consiliul Judeţean şi Prefectură. Am spus că vom pune fiecare jumătate din aproximativ 2 milioane de euro, însă nu e clar încă ce calcule economice ies. Din bugetul nostru, din fonduri europene, de la CNI. Ideea e conturată în aşa fel încât să nu mai existe în centru maşini parcate pe toate străzile. Va fi o frumoasă zonă pietonală, de jur împrejurul Prefecturii. Ar fi o parcare de 320 de locuri, o lărgim pe un singur nivel”, a anunţat şeful CJ.

130.000 de lei, studiul de fezabilitate

În şedinţa ordinară a CJ din 19 februarie a fost introdus un amendament la buget prin care au fost alocaţi 130.000 de lei pentru studiul de fezabilitate al acestei lucrări. Tot la această întâlnire, consilierii judeţeni aau fost de acord să direcţioneze banii destinaţii modernizării drumului judeţean 310, tronson DN21-mănăstirea Radu Negru pentru parcarea subterană.Drumul cu o lungime de aproximativ 3 kilometri urma să fie asfaltat în cel mult un an, iar valoarea investiţiei se ridica la peste 5 milioane de lei.
 

Vă recomandăm şi:

Bibliotecă din Călăraşi va fi salvată. Consiliul Judeţean a găsit bani pentru renovare

FOTO Curăţenia la Pediatrie, în toi. Ce planuri are Consiliul Judeţean cu Spitalul de Urgenţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite