Bibliotecă din Călăraşi va fi salvată. Consiliul Judeţean a găsit bani pentru renovare

0
0
Biblioteca din Călăraşi va fi renovată Foto:Arhivă Adevărul
Biblioteca din Călăraşi va fi renovată Foto:Arhivă Adevărul

Biblioteca Judeţeană “Alexandru Odobescu”, din Călăraşi, clădire la un pas de ruină are toate şansele să fie salvată.Consiliul Judeţean a dispus alocarea de fonduri pentru salvarea instituţiei.


 
Banii provin din împrumutul contractat la CEC pe o perioadă de 20 de ani, în valoare de 17 milioane de lei. Astfel, există mari şanse ca renovarea să fie finalizată în 2015. Pe lângă suma de 5.000.000 de lei aprobată iniţial pentru execuţia de lucrări, consilierii judeţeni au fost de acord, în şedinţă ordinară, la sfârşitul săptămânii trecute, cu suplimentarea de 3.300.000 de lei.

Peste 300.000 de cărţi, în pericol

Aflat într-un stadiu avansat de degradare, imobilul care adăposteşte singura biblioteca din Călăraşi va fi modernizat. Autorităţile fac eforturi pentru salvarea celor 310.000 de cărţi: romane, lucrări de specialitate, monitoare oficiale şi ziare. Biblioteca Judeţeană are toate şansele să fie reabilitată, chiar dacă în ultimii 20 de ani nu s-a realizat aici nicio lucrare de modernizare. Investiţia, spun autorităţile, se ridică la peste 4 milioane de euro. Noua clădire va fi una modernă, cu o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi, de 5 ori mai mult decât actualul sediu care adăposteşte fondul de carte.

Vă recomandăm şi:

Biblioteca Judeteana „I. H. Radulescu” Dâmbovita recruteaza voluntari

FOTO Biblioteca bistriţeană, mutată de ucenicul lui Nicolae Steinhardt în fosta locuinţă a lui Carol al II-lea, a primit binecuvântarea lui IPS Andrei Andreicuţ

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite