FOTO Curăţenia la Pediatrie, în toi. Ce planuri are Consiliul Judeţean cu Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum saloanele de la Pediatrie Foto:CJ
Aşa arată acum saloanele de la Pediatrie Foto:CJ

După scandalul mizeriei de la Secţiei de Pediatrie, Consiliul Judeţean(CJ) vine cu justificări privind folosirea banului public pentru modernizarea Spitalului de Urgenţă din Călăraşi.



Autorităţile au anunţat că în acest an vor aloca cei mai muţi bani pentru lucrări de investiţii şi dotări la unitatea medicală, creând astfel condiţii decente pentru bolnavii care vin să se trateze. Marţi, 17 februarie, a avut loc recepţia la terminarea lucrărilor la secţia medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, investiţia (20  miliarde lei vechi) realizată de CJ,  fiind începută în anul 2013. Anul acesta, va aloca cea mai mare sumă pentru spitalul din Călăraşi, 102 miliarde lei vechi, sumele fiind prevăzute pentru lucrări de investiţii şi dotări.

În 2015 se vor finaliza lucrările de extindere la Unitatea de Primiri Urgenţe, consolidarea corp structură de rezistenţă la corp FGH, modernizarea laboratorului medical, modernizarea blocului operator - et. 4, corp A şi reabilitarea termică a corpului C, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Secţia Medicală, proaspăt renovată

calarasi spital

Printre dotările ce vor fi realizate anul acesta, amintim trusa endoscopică urologie, masa de operaţii pentru blocul operator chirurgie generală, trusa laparoscopie, aparat Roentgen mobil (C-Arm) pentru blocul operator ortopedie, incubatoare clinice neonatale, masă reanimare cu căldură radiantă pentru non născuţi, aparatură pentru laboratorul de analize, electrodermatom, defibrilator semiautomat cu monitor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe.

Modernizarea, în grafic

„Până la sfârşitul lunii se vor finaliza şi lucrările de igienizare şi reparaţii curente realizate pe secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, ulterior consolidării structurii de rezistenţă a clădirii urmând ca secţia să intre într-un proces avansat de modernizare”, a anunşat CJ. Curăţenia generală va continua şi pe etajul1, corp F (secţia psihiatrie) şi etaj 5 (secţia geriatrie).

calarasi spital

Baie de la Medicală

De la preluarea managementului spitalului judeţean, în 2010, CJ a investit, până în 2014 inclusiv, în modernizare, lucrări de extindere, funcţionare şi reparaţii curente aproximativ 135,5 miliarde lei vechi, la care se adaugă atragerea de fonduri europene de aproximativ 182 miliarde lei vechi pentru  reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Autorităţile locale "spală" mizeria de la Pediatrie. A început curăţenia generală

Cel mai mare spital a ieşit din criză. Avem 74 de medici specialişti

Acuzaţii de malpraxis. O gravidă, plimbată de la un doctor la altul pentru a naşte, a adus pe lume un prunc mort

Gravida care a stat cinci zile cu copilul mort în burtă a născut. Ea a fost transferată, ieri, din Călăraşi la maternitatea Polizu

FOTO Dezastru! Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, înglodat în datorii şi fără medicamente

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite