O femeie şi fiul ei au fost salvaţi de doi poliţişti rutieri, după ce au căzut într-un lac îngheţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa a cedat în timp ce femeia şi copil mergeau pe lacul îngheţat FOTO Arhivă Adevărul
Gheaţa a cedat în timp ce femeia şi copil mergeau pe lacul îngheţat FOTO Arhivă Adevărul

O femeie în vârstă de 29 ani şi fiul său de şapte ani au fost salvaţi de doi poliţişti rutieri din Călăraşi, după ce au căzut în apa îngheţată a unui lac.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, agenţii rutieri au observat, luni seară, pe malul lacului dintre localităţile Radu Vodă şi Lupşanu, o femeie care căzuse în apă împreună cu fiul său şi care striga după ajutor.

"Un echipaj de Poliţie Rutieră, format din subcomisarul de poliţie Naghi Daniel şi agentul şef principal Neagu Ispas, din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, se afla în patrulare pe DN 3, în comuna Lupşanu. Poliţiştii au oprit autovehiculul de serviciu şi au intervenit imediat pentru scoaterea din apă a celor doi. Cu ajutorul altei persoane, femeia şi fiul său au fost traşi din apă şi având în vedere situaţia în care se afla copilul s-a procedat la acordarea primului ajutor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Femeia şi copilul se plimbau pe gheaţa care acoperea lacul

Ulterior, poliţiştii au solicitat intervenţia unei ambulanţe, dar până la sosirea acesteia i-au transportat pe femeie şi pe copilul ei cu autospeciala de poliţie până într-o localitate mai apropiată de spitalul din Lehliu, de unde au fost preluaţi de salvare.

"Cei doi au fost preluaţi din satul Răzvani de un echipaj SMURD şi transportaţi la spitalul din Lehliu", a mai spus Ramona Tudor. În urma verificărilor, s-a stabilit că femeia de 29 ani şi fiul său de şapte ani sunt din localitatea Lupşanu, iar mama le-a spus poliţiştilor că mergeau pe gheaţa care acoperea lacul, iar la un moment dat gheaţa a cedat şi au căzut în apă.

Poliţistul Naghi, incoruptibilul de la Rutieră

Unul dintre oamenii în uniformă care au sărit în ajutorul celor doi este de 10 ani poliţist la Serviciul Rutier Călăraşi. Este recunoscut pentru cinstea şi corectitudinea sa, mai ales că în anul 2010 a refuzat o şpagă de 6.100 de lei. Astfel şi-a câştigat faima de incoruptibil. Pe 17 iunie 2010, Daniel Naghi a refuzat să primească 6.100 lei de la un bărbat, din Capitală. Concret, bucureşteanul, patronul unei firme de transport persoane, a venit la Naghi pentru a tranşa problema a două amenzi contravenţionale pe care doi angajaţi de-ai săi le primiseră cu o zi în urmă. Pe data de 15 iunie 2010, în timpul unei acţiuni, pe raza oraşului Fundulea, şoferii a două microbuze de transport persoane au fost amendaţi cu câte 20.000 lei fiecare pentru că nu aveau licenţă de transport.

Şi amendă, şi dosar penal

„Unul dintre procesele verbale a fost întocmit chiar de mine, celălalt de un coleg. Le-am reţinut plăcuţele şi certificatele de înmatriculare, urmând ca pentru cele două vehicule să se suspende şi dreptul de utilizare a maşinilor pe o perioada de şase luni,“ a declarat insp. Naghi. Ca să scape de cei 40.000 lei amendă contravenţională, patronul firmei de transport din Bucureşti, a venit la Călăraşi să-l convingă pe Naghi să-l scape de amenzi, propunându-i o sumă neprecizată de bani.  Poliţistul a refuzat să se lase mituit şi a sesizat ofiţerii DGA care l-au prins în  flagrant.

„Sunt foarte riguros“

Din 2003, de când a fost încadrat la Serviciul Rutier Călăraşi, a soluţionat sute de dosare, iar multe ori a avut ocazia să i se ofere diverse sume de bani pentru a rezolva favorabil un caz. „Recunosc faptul că au existat situaţii în care mi s-au oferit bani. Nicioadată nu m-am gândit că aş putea să iau ceva. Sunt foarte riguros. Cine greşeşte, plăteşte. Când descoperi o infracţiune, ai satisfacţia lucrului împlinit, dovedindu-i celui care a greşit că eşti competent, vigilent şi atent la fiecare detaliu“, a precizat poliţistul.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite