Lucrări de dragaj pe Dunăre pentru a permite navigaţia la Călăraşi. Debitul fluviului scade alarmant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea la Călăraşi, la graniţa cu Bulgaria FOTO Facebook/Jimmy Stănescu
Dunărea la Călăraşi, la graniţa cu Bulgaria FOTO Facebook/Jimmy Stănescu

Situaţia critică de pe Dunăre, determinată de  scăderea alarmantă a nivelului fluviului, au pus în alertă autorităţile din Călăraşi. Astfel, s-au realizat lucrări de dragaj pentru a permite în continuare navigaţia în condiţii de siguranţă.

Instituţia Prefectului - judeţul Călăraşi informează că în sectorul Agenţiei Căi Navigabile Călăraşi, respectiv Dunărea Fluvială km 300-375, au fost efectuate lucrări de dragaj pentru asigurarea adâncimilor minime la punctele critice, respectiv Km 342-345 Caragheorghe-Turcescu şi km 304- 309 Cochirleni.

"Facem precizarea că lucrările de dragaj s-au efectuat conform Planului anual de dragaj 2022, întocmit de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, a contractelor încheiate, în perioadele în care cotele Dunării au permis executarea acestora, pentru asigurarea şi menţinerea condiţiilor de navigaţie, conform recomandărilor Comisiei Dunării.

În prezent, pe sectorul Agenţiei Căi Navigabile Călăraşi navigaţia se desfăşoară în condiţii bune, pe relaţia Dunăre-Bala-Borcea", au anunţat reprezentanţii Prefecturii Călăraşi. Joi, 18 august, la Călăraşi, Dunărea a avut o cotă de minus 128 centimetri.

calarasi lucrari de dragaj pe Dunare FOTO Faceb/Prefectura Calarasi

Lucrări de dragaj pe Dunăre FOTO Facebook/Instituţia Prefectului Călăraşi

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară va fi în scădere până la 1.800 metri cubi pe secundă (mc/s), de peste două ori mai mic decât media multianuală a lunii august (4.300 mc/s), potrivit prognozei realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până la 20 august 2022.

Vă recomandăm să citiţi şi:

EXCLUSIV Expert în istoria Europei de Est, despre actualul război: „Putin se teme de România”

LIVE TEXT | Război în Ucraina.  „Conducerea” Crimeei a părăsit brusc peninsula. Ruşii acuză de atacurile din Crimeea o organizaţie islamistă a tătarilor, „coordonată” de Kiev

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite