Incendiu la un vagon al trenului Brașov-Constanța. Călătorii au fost evacuați pe câmp

0
Publicat:

Trenul care a plecat din Brașov cu destinația Constanța, sâmbătă, 24 septembrie, a fost oprit în câmp din cauza unui incendiu. CFR Călători transmite că personalul feroviar a acționat conform procedurilor.

Tren CFR FOTO: Arhiva Adevărul
Tren CFR FOTO: Arhiva Adevărul

Sâmbătă, 24 septembrie, la trenul InterRegio 1884, care circulă pe ruta Brașov– Constanța, s-a produs o degajare de fum la un vagon din compunerea trenului, în zona Lehliu – Dor Mărunt (județul Călărași).

„Personalul feroviar a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații. Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol”, transmite CFR Călători.

Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare.

„CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”, se arată într-un comunicat de presă.

Conform pasagerilor, fumul s-a simțit imediat după plecarea trenului din București, dar angajații CFR au liniștit oamenii spunându-le că nu este nimic grav. 

Apoi, degajarea de fum a fost din ce în ce mai puternică. Fumul intra în vagon prin sistemul de ventilație. 

„După alte câteva minute s-a oprit trenul şi am fost evacuați. Ne-au rugat, până se stinge flacăra deschisă, să ne îndepărtăm de tren. Din discuțiile din tren, se pare că era trasă frâna pe roata care a luat foc”, spune Ana Maria, o pasageră citată de Antena 3.

Focul a fost stins cu extinctoarele de către personalul CFR. La fața locului au ajuns și pompierii. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite