Incendiu în comuna Grădiştea, provocat de neglijenţa unui bărbat care efectua lucrări de igienizare

0
0

Pompierii din Călăraşi au fost alertaţi miercuri pentru stingerea unui incendiu care a aprins o gospodărie din comuna Grădiştea. Din primele cercetări, se pare că focul s-a extins după ce a fost lăsat nesupravegheat de proietul care efectua activităţi de igienizare.

Pompierii militari au intervenit aproximativ  o oră şi au stins incendiul în limitele găsite, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei

Conform primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în scopul igienizării şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt. Incendiul a izbucnit la o anexă gospodărească, proprietate individuală (magazie de lemn cu mai multe materiale depozitate în interior).

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul magaziei din lemn, existând riscul de extindere a arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 55 de minute.

În urma incendiului a ars o magazie din lemn, mai multe bunuri materiale depozitate în aceasta, fiind înregistrate pagube în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei. La locul incendiului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă din fericire, nu a fost nevoie de intervenţie.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri