GALERIE FOTO Mai tari decât viscolul. În piaţa Big, tarabe pline cu marfă ca vara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viscolul şi frigul nu i-au speriat pe comercianţii călărăşeni. În piaţa Big este cald şi bine, iar vânzătorii îşi aşteaptă clienţii cu tarabele pline de marfă. Legume şi fructe pe alese. Marfa nu îngheaţă pentru că în piaţa o centrală termică asigură condiţii normale pentru desfăşurarea activităţii.

„E bine, toată lumea este mulţumită. Clienţii găsesc tot ce doresc, iar noi nu avem pierderi. Nu este cald ca acasă, însă nici nu degerăm“, a spus Marius Anton(32 de ani), vânzător. Tânărul spune că oamenii îşi fac aprovizionarea, având în vedere că se anunţă vreme rea. „Cel mai bine se vând legumele: cartofi, ceapă, morcov, dar şi fructele- portocale, lămâi şi mandarine“, a precizat vânzătorul.

image

VEZI AICI FOTOGRAFII DIN PIAŢĂ

Vremea strică recolta

Şi producătorii şi-au umplut tarabele cu bunătăţi: murături asortate, vin şi ţuică, roşii în bulion, toate pregătite în casă, dar şi trufandale: salată, spanac şi ridichi. Alexandru Tănase, din comuna Dichiseni, nu se teme că nu face profit. Bărbatul spune că-i este teamă de ninsorile abundente care se anunţă şi îi pot strica recolta. „Dacă ninge mult, zăpada ar putea să ne distrugă solariile“, a precizat bărbatul. Tănase stă cu frica în sân că munca sa de un an şi investiţia ar putea să se piardă din cauza vremii nefavorabile. „Ar fi dezastru, dar până la urmă, ce putem să facem? Natura îşi urmează cursul, aşa e iarna“, a încheiat comerciantul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite