Gravida care a stat cinci zile cu copilul mort în burtă a născut. Ea a fost transferată, ieri, din Călăraşi la maternitatea Polizu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calvarul tinerei din comuna Dragalina, care a stat cinci zile cu fătul mort în burtă, a luat sfârşit. Victoriţa Radu, în vârstă de 25 de ani, a născut azi-noapte, pe cale naturală, copilul decedat. Internată de vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, gravida a fost transferată marţi după-amiază la maternitatea Polizu din Capitală.


Potrivit medicilor, tânăra a expulzat natural fătul mort care a avut o greutate de 2,6 kilograme. Drama tinerei a început la sfârşitul săptămânii trecute când i s-a făcut rău. Gravidă în luna a-IX-a, cu puţin timp înainte de naştere, femeia a ajuns la spitalul din Călăraşi, în noaptea de 7/8 februarie. Un echipaj SMURD a preluat-o la ora 2.20 şi a transportat-o la spital. Deşi copilul trăia, lucru indicat de analize şi ecografiile ce i-au fost efectuate, la câteva ore femeia a fost anunţată că fătul a murit. În orele care s-au scurs până la aflarea groaznicei veşti, tânăra a fost consultată de mai mulţi medici, care au constatat că fătul are bătăile inimii din ce în ce mai slabe. Decesul copilului nenăscut a fost anunţat la ora 8.30. Din acea zi, familia tinerei a acuzat medicii de malpraxis, iar ea a refuzat să nască natural, invocând faptul că doctorii  nu au depus toate eforturile pentru a-i salva copilul. Marţi după-amiază, la cererea familiei, tânăra a fost adusă la maternitate Polizu, unde a născut natural copilul decedat, procedură de tratament care fusese recomandată şi de medicii călărăşeni.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite