Fabuloasa lume a Moromeţilor. Piesa "Păi despre ce vorbim noi aici, domnule" se joacă pe 2 mai, la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O piesă excepţională, cu Marcel Iureş şi Geroge Mihăiţă, va încânta iubitorii de teatru de la Călăraşi. Sâmbătă, 2 mai, începând cu ora 18.00, la sala Barbu Ştirbei se  joacă spectacolul de teatru "Pă despre ce vorbim noi aici, domnule?, în regialui Alexandru Dabija, după romanul “Moromeţii” al lui Marin Preda.

După seria spectacolelor care revalorifică poveştile şi actul povestirii, Teatrul ACT revine cu o propunere unică în spaţiul scenei teatrale din România. Un spectacol pe un text care porneşte de la romanul iconic al literaturii române postbelice – ”Moromeţii”- de Marin Preda.

"Propunem astfel o întâlnire-eveniment şi o continuare a explorărilor noastre în zona poveştilor şi a actului povestirii. Doi mari actori, Marcel Iureş şi George Mihăiţă devin două personaje care respun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul care a marcat atâtea generaţii de cititori. Două personaje care refac, în mod miraculos, prin poveşti, întrega imagine a unui roman dedicat universului uman dintr-un sat românesc, cu puţină vreme înainte de începerea Celui De-al Doilea Război Mondial", notează reprezentanţii Teatrului Act.

“Nu prea ştiu cum e să vorbeşti despre ţărani într-o lume care are ”casă la ţară”. Nu prea ştiu cum e să fii mare scriitor cînd “intri în manuale”. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile şi creatorii ei. Mi-e frică de ţărani şi de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu ţărani. Şi, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ştefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George şi Marcel. Aşa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, spune regizorul Dabija despre spectacol.
 

Vă recomandăm şi:

Teatru. Spectacolul în care Radu Beligan şi Maia Morgenstern apar pentru prima dată împreună pe scenă se joacă şi în Bărăgan

Radu Beligan, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş vin la "Primăvara culturală". Ce spectacole sunt programate până pe 27 mai

Actorul Alexandru Repan, 75 de ani sărbătoriţi cu un spectacol la Teatrul Nottara

„Soţ de vânzare”, spectacol de teatru la Buzău, în weekend

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite