Expoziţie de ceramică sculpturală, vernisată pe 11 iulie la muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După expoziţia cu lucrări în tempera, Silviu Ioan Soare ne invită la un alt eveniment care va aduce în sălile Muzeului Dunării de Jos ceramică sculpturală de dimensiuni reduse.


După expoziţia cu lucrări în tempera, Silviu Ioan Soare ne invită la un alt eveniment care va aduce în sălile Muzeului Dunării de Jos ceramică sculpturală de dimensiuni reduse. Cele 20 de lucrări care se vor afla pe socluri scot în evidenţă senzualitatea materialului ceramic, frumuseţea formei, tehnicile diverse cu rol estetic în aspectul compoziţiilor inspirate din anatomia corpului feminin, din ideea de maternitate, din lumea visului şi din plasticitatea structurilor naturale. Expoziţia este organizată la sediul muzeului din str. Progresul nr. 4 şi va fi deschisă marţi, 11 iulie, ora 11.00.    

Silviu Ioan Soare este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Secţia Ceramică – Sticlă – Metal, studiile de licenţă fiind continuate cu un masterat la Facultatea de sculptură a aceleiaşi instituţii. Artistul are zeci de participări la expoziţii naţionale şi internaţionale, numai anul acesta fiind prezent la „După-amiaza culorilor” (Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, Bucureşti), Anuala de Artă Religioasă 2017 (Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”), Salonul Naţional de Plastică Mică, ediţia a XVIII-a, 2017 (Brăila), „Rainbow” (Galeria de artă Elite Prof Art şi Crowne Plaza Hotel Bucureşti), Acuarela – pasiunea mea (Galeria Labyrinth, Bucureşti), Salonul de Primăvară al U.A.P. Slobozia-Ialomiţa (Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Slobozia), Salonul de Primăvară (Muzeul Municipal Călăraşi), Salonul Anual de Artă (Muzeul Municipal Călăraşi), Salonul florilor (Muzeul Municipal Călăraşi) etc.
 

Vă recomandăm şi:

Premiile "10 pentru Călăraşi", decernate în luna decembrie. Se aşteaptă propunerile culturale

FOTO Istorie. Călăraşi, capitala culturală a României în perioada interbelică. Locul unde Ionel Teodoreanu a descoperit "parfumul Medelenilor"

FOTO Primarul cultural al Călăraşiului, o iubire de-o viaţă. Povestea impresionantă a lui Eugen Cialîc, un familist convins

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite