Artă grafică la muzeu. Expoziţia "Reactual" se deschide pe 22 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foşti absolvenţi ai liceelor Barbu Ştirbei şi Mihai Eminescu se întorc în oraşul natal cu proiecte artistice incluse în expoziţia „ La Garage”.

Expoziţia se înscrie în ciclul de manifestări „Călărăşeni pentru Călăraşi” pe care Muzeul Municipal a început-o în anul 2015 cu  expoziţia de proiecte de arhitectură realizate de călărăşeni absolvenţi ai Universităţii de Arhitectură Ion Mincu.

”Reactual” este numele unui proiect artistic ce ia naştere în Călăraşi în 2017. Existenţa acestuia se face cunoscută în cadrul unei expoziţii realizate cu sprijinul Muzeului Municipal Călăraşi, scopul proiectului fiind atât crearea şi dezvoltarea unei noi scene artistice în oraşul nostru, cât şi simpla reactualizare a ideii generale pe care o au cetăţenii despre ce poate fi arta. Dezvoltarea noii comunităţi artistice călărăşene s-a realizat şi se realizează în continuare şi prin intermediul mai multor  proiecte -“La Garage” fiind unul dintre ele. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Călăraşi”, a anunţat Primăria Călăraşi.

Tineri artişti

Printre cei care vor expuse lucrări se află şi Andreea Mihaela Ştefan, un proaspăt grafician ce a absolvit studiile de Masterat la Facultatea de Arte Plastice, secţia „Arte grafice”. A descoperit pasiunea pentru desen încă de pe vremea când avea 6 ani, iar ceea ce îi trezeşte mereu spiritul creator este mirosul de carte veche şi aducerea în amintire a sunetului ploii de toamnă. Ca orice tânăr artist, plin de aspiraţii înălţătoare, îşi doreşte să aducă în sufletul oamenilor, dragostea pentru cultură şi frumos.

Gabriela Raiu este studentă la master în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia de Sculptură. Ea explorează teme ale naturii şi relaţia dintre aceasta şi om. Mediile în care experimentează  sunt diverse, cu înclinaţii spre instalaţiile luminoase. Şerban Alexandra  Corina are 21 de ani şi este studentă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti.
 

Vă recomandăm şi:

Premiile "10 pentru Călăraşi", decernate în luna decembrie. Se aşteaptă propunerile culturale

FOTO Istorie. Călăraşi, capitala culturală a României în perioada interbelică. Locul unde Ionel Teodoreanu a descoperit "parfumul Medelenilor"

FOTO Primarul cultural al Călăraşiului, o iubire de-o viaţă. Povestea impresionantă a lui Eugen Cialîc, un familist convins

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite