EXAMEN CAPACITATE 2014 CĂLĂRAŞI. Subiectele la Limba Română la testul de Evaluare Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subiectele la Limba Română de la examenul de Capacitate 2014, testare naţională care începe luni, vor fi rezolvate în direct la Adevărul Live, luni, de la ora 11.00. Până atunci elevii pot consulta modelele de subiecte propuse de Ministerul Educaţiei. În judeţul Călăraşi, aproximativ 2.500 de elevi susţin acest examen.

UPDATE. Absolvenţii claselor a opta care au susţinut, astăzi, proba scrisă la limba şi literatura română spun că subiectele au fost mai dificile decât la simulare, dar nu imposibil de rezolvat. "M-am pregătit tot anul pentru acest examen şi sper să obţin un punctaj ridicat. Redactarea compunerii mi s-a părut un subiect dificil, dar cred că m-am descurcat. Aici se pune accent pe imaginaţia şi vocabularul nostru, dar şi pe puterea de creaţie", spune Ioana Andrei, una dintre elevele care au trecut prin febra emoţiilor. Sunt însă şi elevi care spun că subiectele că le-au dat serios de lucru. Nu ştiu dacă o să intru la liceul la care îmi doresc, am mari emoţii. La mate o să am şi mai mari, asta e clar!", spune Mihai Tudor, un elev ieşit de la examen.

Evaluarea Naţională 2014 începe luni, cu proba la română, prin care vor trece peste 160.000 de elevi de clasa a VIII-a, aceasta fiind estimarea de anul acesta, urmând ca Ministerul Educaţiei să publice cifrele oficiale zilele acestea.

Aproximativ 2.500 de elevi de clasa a opta vor susţine acest examen, începând de luni, 23 iunie. Absolvenţii din judeţul Călăraşi vor susţine probele în 43 de centre de examen.

SUBIECTUL 1

Poezia „Rânduri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu


SUBIECTUL 2

Comentarea unui articol de ziar - „Empatia, o abilitate dobândită prin lectură“, de Corina Zorzor, material jurnalistic publicat în ziarul „Adevărul“.

”Cărţile de ficţiune pe care le citim ne ajută să empatizăm cu cei din jur şi să ne adaptăm mai uşor la diverse situaţii de viaţă, arată cele mai recente studii psihologice”, este ideea articolului din adevarul.ro.

SUBIECTE
SUBIECTE

Modelele de subiecte la limba română la Capacitate 2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat acestora, subiecte.edu.ro.

Subiectele primite de elevi la examenul de Capacitate 2014 vor fi rezolvate în direct luni, de la ora 11, la Adevărul Live, după examenul de capacitate la limba română.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluare Naţională 2014

  • 23 iunie - Limba Română
  • 24 iunie – Limba maternă
  • 25 iunie – Matematică
  • 27 iunie – afişarea rezultatelor parţiale
  • 1 iulie – afişarea rezultatelor finale

La examenele de simulare din martie 2014, s-au înscris aproape 188.000 de elevi şi s-au prezentat la probe aproape 178.000, însă rezultatele au fost foarte slabe, mai proaste decât anul trecut. Aproape 70% din ei nu au reuşit să ia nota 5 la matematică, conform datelor de la Ministerul Educaţiei. 

Mai puteţi citi:

EXAMEN CAPACITATE 2014. Subiectele la Limba Română la testul de Evaluare Naţională

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Presiune pe elevii de clasa a VIII-a, de luni

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Luni încep înscrierile. Ultimele pregătiri pentru examenele de la Capacitate 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite