De ce au fost condamnaţi „Spartacus” şi prietenii lui după „revoluţia” ratată din Rahova: „Dă-i pe ei, dă-i pe ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spartacus

Sentinţa Judecătoriei Sectorului 5 prin care „Spartacus idolul fetelor” şi „tovarăşii” lui au condamnaţi la închisoare arată motivele pentru care au fost condamnaţi „revoluţionarii” care au chemat Poliţia să se bată cu ei, în pandemie.

Dosarul de ultraj în care au fost trimise în judecată mai multe persoane acuzate că s-au luat la bătaie cu Poliţia, după o petrecere organizată în pandemie, în cartierul Rahova, a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde va fi pronunţată sentinţa definitivă.

În primă instanţă, Vasile Badea, alias „Spartacus Idolul Fetelor", cel care a transmis live pe Facebook o petrecere ilegală, chemând Poliţia să facă „revoluţie”, a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare. Judecătoria Sectorului 5 a arătat că „Spartacus” a contribuit decisiv la atacul asupra poliţiştilor care au intervenit.

„Instanţa constată că de-a lungul procesului, toţi inculpaţii cu excepţia inculpatului  Dincă Antonio au încercat să minimizeze gravitatea faptelor lor, invocând în mod repetat că se fac vinovaţi doar de organizarea unei petreceri în pandemie şi că au greşit că au făcut o înregistrare live pe Facebook în care ameninţau Poliţia şi instituţiile statului.

Instanţa menţionează din nou că obiectul acestui proces penal nu este reprezentat de organizarea unei petreceri sau difuzarea live a unei petreceri pe facebook în timpul stării de urgenţă. Acuzaţiile nu au legătură cu acest lucru, ci cu ceea ce s-a întâmplat la momentul constatării contravenţiilor săvârşite de inculpaţi”, se arată în sentinţă.

Judecătorul a arătat că „deşi ar fi putut ca în momentul prezentării poliţiei să îşi asume greşeala de a organiza o petrecere în timpul stării de urgenţă, când întâlnirile cu alte persoane erau interzise, aceştia au alergat în urma maşinilor de poliţie care patrulau.

„Ulterior, la momentul la care agenţii de poliţie sosiseră să constate contravenţiile, aceştia au fost primiţi alergaţi cu o lopată, iar ulterior, în timpul discuţiilor în care li se solicita în mod repetat să lase lopeţile jos, scaunele şi alte obiecte pe care le ridicau ameninţător către agenţii de poliţie, aceştia au ameninţat agenţii, au încurajat pe toţi participanţii să aibă o atitudine de revoltă faţă de poliţie”, se mai arată în sentinţă.

Potrivit judecătorului, „Spartacus” a fost unul dintre cei care a dat tonul, strigând „revoluţie, revoluţie”.  

„Pentru că inculpatul Badea Vasile („Spartacus”) avea un ascendent asupra celorlalţi şi pentru că timp de câteva ore le-a indus celorlalţi participanţi la petrecere (inclusiv pe ceilalţi inculpaţi, aşa cum se poate vedea pe înregistrări) ideea că dacă poliţia va veni, vor face revoluţie şi le vor răsturna maşinile, este necesar ca pedeapsa aplicată acestui inculpat să fie mai mare decât a celorlalţi”, a mai arătat judecătorul.

Potrivit judecătorului, „Spartacus” şi tovarăşii lui au sfidat forţele de ordine strigând „puştii, puştii”. De asemenea, unul dintre agresori a fost înregistrat când spune „dă-i pe ei, dă-i pe ei” şi îi felicită pe participanţii care, odată cu el, aruncau cu pietre de tip BCA spre forţele de ordine şi spre maşinile de poliţie.

„Toate aceste motive, văzând contribuţia mult mai mare la producerea rezultatului a inculpatului Badea Vasile, stau la baza concluziei că se impune ca acest inculpat să aibă o pedeapsă mai mare decât a celorlalţi, pentru a fi valorificată contribuţia sa concretă la săvârşirea infracţiunilor”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 5.

Revoluţia de Paşte, din Rahova

'Spartacus' este acuzat că i-a ameninţat cu moartea pe poliţiştii şi jandarmii veniţi să aplaneze conflictul din Rahova, urmând a fi judecat şi pentru avarierea unor maşini ale Poliţiei. De asemenea, bărbatul este acuzat şi de lovirea unui agent de la Secţia 19 Poliţie.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată alte şapte persoane care au luat parte la conflictul din Rahova: Oradea Badea, zisă "Somerta", Gigi Constantin, zis 'Bertolon', Antonio Dincă, zis 'Samir', Nicuşor Lider, zis 'Crecea', Gloria Ion, zisă 'Târţa', Veronica Călin, zisă 'Graţiela', Ştefan Stângaciu.

Mai multe persoane au organizat în ziua de Paşti o petrecere pe o stradă din cartierul Rahova, după care pe seară s-au luat la bătaie, pe fondul consumului de alcool.

Printre participanţi s-a aflat şi "Spartacus Idolul Femeilor", care a ameninţat în timpul petrecerii din stradă că va declanşa o revoluţie în cartierul Rahova în plină stare de urgenţă.

"Să-nnebunesc dacă nu vine Jandarmeria, îi răsturnăm! M-am jurat pe copiii mei! Eu cu fraţii mei şi cu nepoţii mei! Cum vine prima maşină, cum îi răsturnăm! Aşteptăm Poliţia! Revoluţie! Revoluţie!", spune 'Spartacus' într-o înregistrare video.

Pentru aplanarea conflictului au intervenit echipaje de poliţişti, jandarmi şi luptători de la Serviciul Acţiuni Speciale (SAS), care au folosit armamentul din dotare pentru a-i linişti pe "petrecăreţi", după ce aceştia au devenit violenţi.

Vă mai recomandăm:  

Poliţiştii români şi colegii lor spanioli, acţiune în forţă împotriva proxeneţilor. Ce au găsit în urma percheziţiilor

 

Lider AUR cercetat într-un dosar de proxenetism. „Duceau fete în Tenerife şi Madrid pentru a le plasa pe stradă”

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite