Lider AUR cercetat într-un dosar de proxenetism. „Duceau fete în Tenerife şi Madrid pentru a le plasa pe stradă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancuţa Cârcu este acuzată într-un dosar de proxenetism. FOTO B1 TV
Ancuţa Cârcu este acuzată într-un dosar de proxenetism. FOTO B1 TV

Ancuţa Cârcu, membru al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, este cercetată într-un dosar al proxeneţilor din Turda. Alte patru persoane ar urma să fie arestate în acelaşi dosar.

UPDATE: Ancuţa Cârcu a reacţionat faţă de informaţia că ar fi fost deja arestată. Liderul AUR recunoaşte că este acuzată în acest dosar de proxenetism, dar spune că este cercetată în libertate şi îşi exprimă speranţa că nu vor fi luate alte măsuri pe toată această perioadă. Totodată, politiciana originară din Bistriţa se declară nevinovată şi spune că la mijloc este o gravă confuzie.

Ştirea iniţială

Pe numele Ancuţei Cârcu a fost emis un referat de arest preventiv, anunţă Gazeta de Cluj, care citează Ziar de Cluj. Fost membru PRM, Cârcu a intrat în AUR la finele anului trecut, în decembrie şi este prim vicepreşedinte al organizaţiei Vladeşti-Galaţi  Acum, ea este acuzată în dosarul proxeneţilor din Turda, care acţionau în Spania. 

Totodată, Parchetul Turda a făcut şi alte propuneri de arestare preventivă, în Dosarul „Proxeneţii de Tenerife”. Este vorba despre Gheorghe Săiceanu, Sorin  Alexoae şi Robert  Negoescu. Ei ar fi făcut parte dintr-o reţea mai vastă.

„Proxeneţii din reţea duceau fetele în Tenerife şi Madrid pentru a le plasa pe stradă. În momentul în care prostituatele aveau clienţi erau obligate să raporteze tot: locaţie, sume încasate, cu cine merg etc”, mai menţionează sursa citată. 

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat o serie de percheziţii, în data de 2 februarie, la Turda, în judeţul Cluj, dar şi în judeţele Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, şantaj, camătă şi influenţarea declaraţiilor. A fost vorba de o acţiune complexă, desfăşurată în colaborare cu ofiţeri ai poliţiei spaniole.

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, respectiv în Madrid şi Santa Cruz de Tenerife, au fost desfăşurate un număr de 6 percheziţii domiciliare, la care a participat un poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Turda.

Vă mai recomandăm şi:

Poliţiştii români şi colegii lor spanioli, acţiune în forţă împotriva proxeneţilor. Ce au găsit în urma percheziţiilor

Şoşoacă, sfidătoare pe timp de pandemie. Petrecere pe ritmuri lăutăreşti şi ironii la adresa lui Arafat: „Bagă-i ceva de români“ VIDEO

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite