Cum arată locul de joacă de 330.000 de euro. Modernizarea parcului Dumbrava, aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare parc din Călăraşi îşi schimbă înfăţişarea. Locul de joacă pentru copii din parcul Dumbrava este aproape gata, după ce autorităţile locale au hotorât să-l înnoiască, totul fiind înlocuit cu tobogane, leagăne şi cumpene nou-nouţe. La peste 300.000 de euro se ridică investiţia demarată de Primărie.


Proiectul „Reabilitarea şi amenajarea cu tematică piscicolă a zonei de recreere din Parcul Dumbrava din Municipiul Călăraşi ” are o valoare de 1.489.183,70 lei, aproximativ 330.000 euro şi urmează să fie finalizat în câteva zile.
Lucrările constau în amenajarea cu tematică piscicolă a zonei de joacă pentru copii şi a bazinului din incinta parcului Dumbrava, în scop didactic şi de recreere. Proiectul a fost accesat în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

image

Al doilea proiect cu bani europeni

“Este cel de-al doilea proiect cu finanţare din fonduri ale Uniunii Europene cu destinaţie evidentă pe care Primăria Călăraşi îl are în execuţie în acest moment, valoarea lui ridicându-se la circa 330.000 de euro. Cu aceşti bani europeni, obţinuţi nu uşor şi pe ultima sută de metri a fostului exerciţiu financiar european 2007-2013, dezvoltăm două zone de recreere din Călăraşi.

image

Proiecte pentru reabilitarea străzilor avem deja pregătite, în funcţie de evaluările din cadrul Programelor Operaţionale pe care le vom accesa, vom obţine finanţare europeană şi în alte domenii. Nu am uitat, aşadar, nici de infrastructura rutieră”, a explicat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului.

image

La Călăraşi sunt 20 de parcuri, cel mai important loc de promenadă fiind parcul dentrologic, aflat în prelungirea Dumbravei, cu o suprafaţă de peste 9 hectare, urmat de Parcul Central cu 8,5 hectare, situat pe malul Borcei. Cu o privelişte superbă, zona este una preferată de toţi locuitorii oraşului.


”Reabilitarea şi amenajarea cu tematică piscicolă a zonei de recreere din Parcul Dumbrava din Municipiul Călăraşi”, proiect cu finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.
 

image

Vă recomandăm şi:

Distracţie cât pentru jumătate de veac în IOR, parcul de poveste din Bucureşti. Ce era în urmă cu zeci de ani în locul superbului parc

Cel mai mare parc natural din Estul Europei, reabilitat după 100 de ani de la inaugurare. Va fi închis până în luna martie a anului 2016

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite