Cel mai mare parc natural din Estul Europei, reabilitat după 100 de ani de la inaugurare. Va fi închis până în luna martie a anului 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitate după 100 de ani de la inaugurare
Parcul Nicolae Romanescu va fi reabilitate după 100 de ani de la inaugurare

Cel mai mare parc natural din estul Europei va intra într-un proces de modernizare după 100 de ani de inagurarea sa. Din data de 19 octombrie va fi închis până anul viitor în luna martie.

Vor fi refăcute aleile, cascadele, iluminatul public, dar va fi montat şi un sistem video cu dispecerat, iar astfel toată activitatea din parcul „Nicolae Romanescu” va fi monitorizată. „Constructorul Mitliv a cerut acest lucru Primariei Craiova, pentru a putea lucra concomitent pe toate aleile, astfel încât să poata absorbi cât mai mulţi bani europeni. Cetăţenii Craiovei sunt aşteptaţi în Parcul Tineretului sau în Grădina Botanică”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, primarul oraşului Craiova.

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova se întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi a fost inagurat în anul 1903 în prezenţa Regelui României, Carol I, a principelui Ferdinand, a prim-ministrului Dimitrie Sturza. Nu a fost niciodată reabilitat de la inaugurarea sa.

Carte de vizită:

Castelul Fermecat aminteşte exact de basmele copilăriei. A fost de fapt un acoperiş pentru bazinele de apă care ajutau la irigarea lacului. Arhitectul francez care a proiectat parcul Nicolae Romanescu şi-a dorit să fie un punct de atracţie, iar acest lucru a fost îndeplinit cu succes.

Grădina Zoologică a fost inaugurată în anul 1906 şi este una dintre cele mai vechi grădini zoologice din ţară. În momentul de faţă funcţionează fără autorizaţie, însă autorităţile au pus la cale un plan de modernizare.

Podul suspendat din parcul Nicolae Romanescu leagă două delauri din parc şi este construit deasupra lacului, fiind suspendat de cabluri.

Hipodromul din Craiova este cel mai mare din ţară şi a fost construit în anul 1903 după modelul francez. Era în urmă cu un secol mândria oraşului. Doamne şi domni îmbrăcaţi la patru ace făceau din tribune galerie cailor preferaţi. Aici a avut loc şi primul campionat balcanic de călărie din România. Acum totul a fost lăsat în paragină şi nimeni nu a mai investit de ani buni nici măcar un leu. Tribunele sunt dărăpănate, iar caii sunt scoşi din grajduri doar să se plimbe.

Palatul Bibescu este situat departe de aleile la care vizitatorii au acces. În anul 1856 în zilele de 26-27 iunie, a aici a stat domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Imobilul a fost renovat, iar acum este folosit casă de protocol de către Primăria Craiova.      
 
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite