Locurile de joacă pentru copii din Târgovişte, controlate de Primărie: "se impun măsuri urgente"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Târgovişte, împreună cu primarul interimar Cristian Stan, au verificat mai multe locuri de joacă pentru copii, în care au fost semnalate nereguli în ultima perioadă. Concluzia trasă după două zile de verificări este că "se impun măsuri urgente".

"Împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei de Administrare a Patrimoniului din cadrul Primăriei Târgovişte şi ai Municipal Construct SA, am făcut o constatare la faţă locului a situaţiei locurilor de joacă din oraş. Concluzia pe care am tras-o este că se impun măsuri urgente. Au fost deja demarate lucrări ample la Parcul "Aşchiuţă", lucrări care implică inclusiv amenajarea terenului de sport. Totodată, va fi modernizat şi parcul adiacent străzii Vlad Ţepeş (zonă Halei), urmând să fie dotat cu un leagăn dublu, un leagăn X 2 scaune bebe, 2 balansoare, 2 tobogane şi o rotativa. În perioada imediat următoare se vor desfăşura ample lucrări de întreţinere, reamenajare şi dotare cu echipamente noi a locurilor de joacă din Târgovişte, astfel încât să oferim copiilor şi părinţilor condiţii foarte bune", a spus  primarul interimar, Cristian Stan.  

Echipamente noi

Cristian Stan a mai spus că în perioada următoare, 20 de locuri de joacă vor fi dotate cu noi echipamente.

locuri de joaca Targoviste

"În afară măsurilor curente de întreţinere, care constau în lucrări de vopsitorie şi completare cu nisip, în cel mult două săptămâni, în municipiul Târgovişte, 20 de locuri de joacă vor fi dotate cu echipamente noi, în total urmând să fie montate aproximativ 50 de tobogane, balansoare, leagăne duble şi triple, rotative etc", a mai spus Stan. 

Parcul Aşchiuţă, ruşinea Târgoviştei. Copiii îşi pot scoate ochii în gardul deteriorat

Până nu demult, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Târgovişte, Parcul Aşchiuţă a devenit un loc de care părinţilor şi copiilor le este frică şi lehamite, în acelaşi timp.

locuri de joaca Targoviste

Parcul Aşchiuţă este situat în Microraionul IX, î imediata apropiere a Şcolii Nr. 8. Mai mulţi părinţi ne-au sesizat că locul în care în urmă cu câţiva ani puteai să stai fără grija că cel mic se poate accidenta, a devenit o ruină.

"Parcul ar trebui să fie un loc cu vegetaţie naturală sau plantată, cu alei, care serveşte drept loc de plimbare şi odihnă. Această este una din definiţiile parcului, dacă aveţi tăria să va uitaţi la fotografii vă puteţi da seamă că nu este altceva decât o toaletă pentru câinii maidanezi şi pentru cei cu proprietari, care nu au bunul simţ atunci când ies cu animalele să adune mizeria de o lasă în urmă", se plâng părinţii din Târgovişte pe o reţea de socializare. 

Parcul nu a fost lipsit de incidente. În toamna anului trecut, un băieţel în vârstă de 5 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a jucat într-un parc amenajat din Târgovişte. Micuţul s-a ales cu o tăitură urâtă la fesa dreaptă după ce s-a dat pe un tobogan şi avut nevoie de şase copci. Părinţii au depus plângere la Parchet.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Parcul Aşchiuţă a ajuns ruşinea Târgoviştei. A devenit "toaletă pentru maidanezi", iar copiii îşi pot scoate ochii în gardul deteriorat

FOTO VIDEO Un minor a avut nevoie de şase copci după ce s-a dat pe un tobogan din Târgovişte

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite