Comisia de anchetă, aşteptată cu braţele deschise la Nana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şi-a câştigat faima de comună prezidenţială, la Nana începe ancheta. Comisia de la Bucureşti care verifică modul în care fiica preşedintelui Traina Băsescu a reuşit să cumpere 290 hectare de pământ este aşteptată cu braţele deschise în Bărăgan.


„Nimeni nu are nimic de ascuns, totul s-a făcut la vedere. Pe mine nu m-a anunţat nimeni că începe ancheta, ştiu doar ce-am văzut la televizor. Vom pune la dispoziţie toate documentele pe care le avem pentru a elimina orice suspiciuni”, spune Gheorghe Dobre, primarul localităţii.

Ales în fruntea Nanei în urmă cu 5 ani, Dobre e de părere că cel mai corect lucru e să se verifice actele. „ Nu am nicio problemă, nu ne opunem pentru că nu avem de ce. Am înţeles din presă că se vor verifica toate retrocedările din zonă începând cu anii 90. Ştiu că aici acest proces s-a încheiat în 2008 şi că totul s-a făcut legal. Eu atunci am câştigat alegerile”, a precizat Gheorghe Dobre.  La Nana toţi funcţionarii Primăriei sunt pregătiţi să dea „piept” cu comisia de anchetă. „Doar să ne spună ce document să le aducem, imediat căutăm în arhivă. Suntem gata de confruntare”, a încheiat primarul.

Moşia din Bărăgan

Ioana, fiica preşedintelui Traian Băsescu, este proprietara a 290.7 hectare de teren agricol în judeţul Călăraşi, în comuna Nana, la 50 de kilometri de Capitală. Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial pe probleme agricole, este cel care s-a ocupat de această tranzacţie.

Tudoriţa Nicolae, secretara Consiliului Local al comunei Nana, a confirmat pentru Adevărul că tranzacţia a avut loc în luna septembrie 2013, însă nu ştie cât s-a plătit pentru această suprafaţă de teren. „Domnul Rădulescu a venit la Primărie cu contractul de vânzare-cumpărare, întocmit pe numele Ioanei Băsescu, pentru a fi înregistrat în Registrul Agricol”, a precizat Tudoriţa Nicolae. Femeia spune că acest lucru nu face decât să-i bucure pe oamenii din comună. „Ne gândim că în acest mod poate se dezmorţesc lucruile şi la noi. Dacă fiica preşedintelui şi-a cumpărat aici teren, poate vin şi alţi investitori. Suntem o comună sărăca. Terenurile în zonă sunt foarte bune, aşa că aşteptăm şi alţi clienţi. Ştiu că dânşii vor cultiva cereale aici”, a povestit Tudoriţa Nicolae.

Vă recomandăm şi:

Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu

Fiica preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat 300 de hectare de teren agricol în comuna Nana

De la cine a cumpărat Ioana Băsescu terenul de 290 de hectare de la Nana: o firmă de apartament, fără niciun angajat, controlată de o familie de italieni

Contractul integral dintre Ioana Băsescu şi CEC Bank, în „Cazul Călăraşi“. Clauzele din spatele împrumutului de 4,6 milioane de lei, făcut pe 30 de ani

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite