Circulaţie în condiţii de iarnă. Niciun drum nu a fost închis de viscol, drumarii acţionează cu 27 de utilaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire acţionează non-stop Foto:I.S.
Utilajele de deszăpezire acţionează non-stop Foto:I.S.

De aproape 48 de ore ninge viscolit în judeţul Călăraşi. Zăpada spulberată de vânt şi adusă pe carosabil dă traficul peste cap, însă, până la această oră, niciun drum nu a fost închisă sau restricţionată circulaţia.


Cei care pornesc la drum în aceste condiţii trebuie să cunoască faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din Călăraşi au aplicat 9 sancţiuni şoferilor care plecaseră la drum cu maşini neechipate cu anvelope de iarnă.

„Întrucât există posibilitatea formării poleiului, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteza adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărescă distanţa în mers, să evite acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare pentru a nu derapa! Respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi indicaţiile poliţiştilor rutieri care se află în teren pentru efectuarea de activităţi specifice de fluidizare a circulaţiei rutiere!”, a precizat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Drumarii sunt la datorie, iar în ultimele ore au acţionat cu 27 de utilaje şi au împrăştiat 228 tone de naterial antiderapant şi 22 de tone de clorură de calciu pe DN3, DN 3A, DN 3B, DN 21 şi A2, unde carosabilul este acoperit cu strat de zăpadă frământată de 3 centimentri.
 

Vă recomandăm şi:

Trafic în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţ. Pe A2, strat de zăpadă de 3 centimetri, carosabil acoperit cu gheaţă

Cum va fi vremea de Bobotează. Cât de mult se încălzeşte, unde lovesc ninsorile şi ce zone vor fi stăpânite de polei

Prognoza meteo pentru începutul anului 2016. Cum va fi vremea în primele 3 luni

Prognoza meteo: vreme de primăvară în decembrie. Când încep să scadă temperaturile şi cât de frig se face

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite