Ce trebuie să facă turiştii care se întorc de pe litoral ca să evite aglomeraţia. Traficul pe A2, monitorizat din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca la fiecare sfârşit de săptămână, poliţiştii se aşteptată la intensificarea traficului pe A2 duminică după-amiază. Pentru a evita aglomeraţia, şoferii sunt sfătuiţi să nu stea la rând pentur a plăti taxa de pod la staţia de la Cernavodă, dar şi să folosească alte rute la întoarcerea din vacanţă.

„Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la staţia de taxare de la Feteşti (de pe Autostrada Soarelui), amintim conducătorilor auto că prin punctul sus-menţionat se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România )”, spun poliţiştii.
          
Oamenii legii care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Conform legii,  oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni ( 4 sau 5 puncte-amendă).
 

Podul Agigea este deschis

De asemenea, şoferii trebuie să ştie că podul nou din zona localităţii constănţene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis şi poate fi folosit de automobiliştii care intenţionează să se deplaseze către staţiunile din sudul Constanţei sau în sens invers. Pe podul vechi de la Agigea (care este mai cunoscut şi mai utilizat de către automobilişti), situat pe DN39, se execută lucrări de reparaţii şi la sfârşit de săptămână se formează frecvent coloane.
 
“Precizăm că, în vederea monitorizării traficului rutier şi pentru asigurarea fluenţei acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. va survola astăzi reţeaua de drumuri publice pe ruta DN39 (Vama Veche – Agigea) – Autostrada A4 (Ovidiu – Agigea) - Autostrada A2 (Constanţa – Bucureşti)”, a precizat Centrul Infotrafic.
 

Vă recomandăm şi:

Ceaţă şi aglomeraţie pe drumul spre mare. Trei tamponări în lanţ pe A2

Trafic intens pe Autostrada Soarelui. Coloană de maşini la Feteşti pentru plata taxei de pod de la Cernavodă

Aglomeraţie la întoarcerea de pe litoral. Cum să evitaţi tamponările în lanţ, de ce e bine să purtaţi centura de siguranţă

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite