Ce trebuie să ai în maşină pe viscol. Sfaturi pentru evitarea tragediilor, ce trebuie să facă şoferii începători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rea pune traficul în pericol FOTO Adevărul
Vremea rea pune traficul în pericol FOTO Adevărul

Până marţi, 27 februarie, ora 14.00, judeţul Călăraşi se află sub avertizare de cod portocaliu de viscol, motiv pentru care autorităţile fac apel la cetăţeni să nu plece la drum decât dacă este absolut necesar şi să respecte câteva reguli pentru a evitarea nenorocirile.

Sfaturi de la poliţişti pentru cei care pleacă la drum:

1. Cetăţenii trebuie să evite să plece la drum pe timp de viscol, iar dacă nu-şi pot amâna călătoria, să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

2. De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător cu anvelope de iarnă, iar sistemul de climatizare-dezaburire să fie funcţional.

3. Trebuie verificată funcţionarea corespunzătoare a sistemelor de iluminare –semnalizare şi utilizate luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri.

4. Şoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în aceste condiţii, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

5. Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil acoperit cu zăpadă sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

6.Participanţii la trafic trebuie să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire pentru degajarea căilor de circulaţie!

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri