Bărbat reţinut pentru evaziune fiscală. Suspectul a păgubit statul cu 215.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul a plătit taxe diminuate către bugetul de stat FOTO Adevărul
Suspectul a plătit taxe diminuate către bugetul de stat FOTO Adevărul

Un bărbat a ajuns după gratii, acuzat de evaziune fiscală, după ce  ofiţerii de la Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Călăraşi au stabilit că s-a sustras de la plata taxelor către stat.

Poliţiştii, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au luat joi, 6 octombrie, măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva unui bărbat de 55 ani, din judeţul Călăraşi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Acesta este suspectat că în perioada 2007 – 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la un furnizor din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi implict de a prejudicia bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 215.000 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă.  
 

Vă recomandăm şi:

Evaziune fiscală din afaceri cu făină. Controale la 17 firme de panificaţie

Controale. Firme de panificaţie, sancţionate de poliţişti pentru nereguli la comercializarea pâinii

Anchetă de amploare la compania de cereale Kellogg’s, după ce un bărbat s-a filmat în timp ce urina pe linia de producţie – VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite