Aventură. Şase tineri navighează pe Dunăre cu o plută construită din pet-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 6 tineri au pornit în aventură
Cei 6 tineri au pornit în aventură

Patru tineri din Ialomiţa şi câte unul din Bacău şi Călăraşi au pornit la “drum” pe Dunăre, pe o plută construită din peste 1.500 de pet-uri. Temerarii vor naviga pe fluviu peste 380 de kilometric, până la Gura Portiţei.


Echipajul  plutei care s-a îmbarcat, luni, de la baza Nautică a Clubului Sportiv Municipal Călăraşi, dar şi susţinătorii proiectului îşi propun, pe lângă acţiunea de ecologizare şi de atragere a atenţiei asupra poluării Deltei şi a Dunării, să descopere cât mai multe locuri, comunităţi şi poveşti ale Dunării şi să le ducă mai departe.

Demersul face parte din proiectul Pet - Rafting Project, implementat în 2011 şi aflat anul acesta la a doua ediţie. La prima ediţie pluta a parcurs peste 350 de kilometri în 12 zile, de la Stelnica la Sfântul Gheorghe. Cei şase tineri şi-au propus să navigheze pe Dunăre timp de 2 săptămâni, pentru a ajunge la destinaţie pe 25 august.

Iată care sunt cei şase curajoşi care au pornit în aventura vieţii: Iulian Nichita din comuna Stelnica, judeţul Ialomiţa, Ciprian Costan şi Cristian Puşcaşu, ambii din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa, Marius Lalu din localitatea Făcăeni, judeţul Ialomiţa, Radu Şeptelici din municipiul Oneşti, judeţul Bacău şi Adrian Dumitraşcu din municipiul Călăraşi. Pe drum se vor opri în oraşele de pe malul fluviului şi vor încerca să adune cât mai multe poveşti şi să-i cunoască pe oamenii Dunării.

Vă recomandăm şi:

Experţi din toată Europa ajung în Delta Dunării: trei români în comisia care analizează calitatea apei din Dunăre

Coreenii vor să ne facă podul peste Dunăre

Jurnal pe bicicletă – Turul Dunării De asta iubim România: minunăţii (re)descoperite de voluntarii Cycling Romania (V)

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite