Atelierul de încondeiat ouă se deschide la Muzeul Dunării de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelier de încondeiat ouă la muzeu FOTO MDJ
Atelier de încondeiat ouă la muzeu FOTO MDJ

Un atelier demonstrativ de încondeiat ouă se deschide la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi, la Secţia de Etnografie şi Artă Populară (Bloc Arcadia), în perioada 11-15 aprilie, între orele 09.00-15.00, cu pauză între orele 13.00-14.00.

"Încondeiatul ouălor, meşteşug vechi, păstrat cu grijă şi transmis de la o generaţie la alta, în zona de nord a ţării noastre, reprezintă o mărturie vie că datinile, credinţele şi obiceiurile pascale, definesc, alături de alte valori ale culturii spirituale una din particularităţile poporului român.

Organizăm atelierul de încondeiat ouă, la Călăraşi, cu intenţia de a-i familiariza pe copii cu instrumentul de lucru şi anume chişiţa, cu tehnicile de lucru şi de a-i face să înţeleagă semnificaţia simbolurilor care apar pe coaja oului.  Sunt invitaţi să ia parte la aceste demonstraţii, alături de copii, părinţii ori bunicii acestora.

Întâlnirea la muzeu, va fi un prilej de relaxare, de realizare a unor creaţii originale şi totodată de aflarea unor poveşti legate de acest obicei", explică Virginia Oană, şef Birou în cadrul Muzeului Dunării de Jos.

Vasilica Bosînceanu şi Marinela Aneci - creatoare populare din Bucovina vor fi la dispoziţia tuturor celor care doresc să afle cât mai multe lucruri despre arta încondeierii ouălor.

Persoanele interesate să achiziţioneze ouă încondeiate cu motive tradiţionale româneşti de genul: ştergarul  bucovinean, coarnele berbecului, calea rătăcită, trifoiul, motive florale şi religioase, sunt invitate la târgul cu vânzare, care va avea loc tot la Secţia de Etnografie şi Artă populară a Muzeului Dunării de Jos Călăraşi. 

Programările la atelier se fac la telefon 0746.051.267 – Virginia Oană, Şef Birou, iar preţul unui bilet de participare este de 2 lei/persoană. 

   

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Soldaţii ucraineni au eliberat încă trei aşezări. Ruşii se retrag din Sumî. Zelenski: „Răul concentrat a venit pe pământul nostru”

 

Cât achită NATO pentru supravegherea spaţiului aerian al României

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite