11 copii din comuna Ulmeni, duşi de urgenţă la spital. Elevii s-au simţit rău după ce au mâncat clătite la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci băieţi şi şase fete, de 12 şi 13 ani, au fost transportaţi de urgenţă la spital de mai multe echipaje SMURD, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară. Alarma s-a dat miercuri la prânz, după ce la şcoala din comuna Ulmeni, 11 elevi au început să se simtă rău.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, la şcoala din comuna Ulmeni au ajuns două echipaje SMURD de la Chiselet şi Olteniţa şi două ambulanţe SAJ. Copiii au acuzat dureri abdominale, după ce au mâncat clătite. Elevii erau conştienţi când au fost preluaţi de personalul de specialitate, dar au fost duşi la unitatea medicală din Olteniţa pentru investigaţii amănunţite. La şcoala s-a deschis o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

Incidentul a avut loc după ce elevii de clasa a VI-a au făcut clătite în cadrul activităţilor derulate în programul "Şcoala Altfel". La cursul de gastronomie, elevii au preparat clătite alături de diriginte. Conform inspectorului şcolar general, prof. Constantin Tudor, copiii au adus ouă de acasă, laptele folosit a fost cel primit la şcoală în cadrul programului "Laptele şi cornul", iar uleiul şi făina au fost cumpărate de la magazin. "După ce au mâncat câte două clătite, au apărut senzaţiile de disconfort. Din cei 25 de elevi din clasă, 11 au prezentat dureri abdominale şi senzaţii de vomă. Elevii sunt însoţiţi la spital de două cadre didactice, iar familiile au fost informate imediat. La şcoala a fost formată o comisie pentru anchetarea incidentului”, a explicat prof. Costantin Tudor.

Vă recomandăm şi:

Ce e de făcut în caz de toxiinfecţie alimentară

Moreni: 12 copii, de diferite vârste, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite