Moreni: 12 copii, de diferite vârste, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz ciudat la Moreni, acolo unde 12 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani au ajuns, joi, la Spital, cu simtome de toxiinfecţie aliementară. Nimeni nu ştie de la ce ar putea fi, însă, medicii dau vina pe lactate şi pe mezeluri.

image

Unii dintre copii au ajuns chiar de noaptea trecută la spital. În total, 12 micuţi, cu vârste cuprinse între 4 şi 10, de la o grădiniţă din Moreni şi de la două şcoli din acelaşi oraş, au ajuns la spital cu dureri abdominale, vărsături, scaune diareice şi dureri de cap.

“Sunt 12 cazuri care au venit cu simptome de vărsături, diaree, dureri absomninale, cu semne de deshidratare de până la 7%. I-am monitorizta, i-am ţinut în secţie perfuzaţi cu seruri de hidratare şi investigaţii. Acum sunt în afara oricărui pericol. Ar pute fi alimentaţie necorespunzătoare, alimente la promoţie cu termenul expirat, cum ar fi lactatele, iarut sau caşcaval sau mezeluri, cum ar fi cârnaţi, parizer. În general supermarketuri.”, ne-a spus dr. Alexandru Voinescu, medic primar pediatru la Secţia de Pediatri Moreni.

Părinţii sunt bulversaţi, mai ales că nu ştiu ce ar fi putut cauza stările de rău şi mai ales de ce să se ferească.

“Momentan se simte bine copilul meu, dar noaptea trecută a vomat şi astăzi a fost mai moleşit. Chiar nu ştiu de la ce să fie. E prima dată când ni se întâmplă”, Cristian Stoian, tatăl unui copil

“La şcoală au mai vomitat copiii. Aseară şi băiatul meu a vomitat şi de dimineaţă nu era în stare de nimic şi am zis să venim la control. Ce a mâncat el am mâncat şi noi şi fratele lui mai mare. Sunt la aceeaşi şcoală. Mai sunt cazuri, de la el din clasă. Primeşte lapte şi corn, dar nu le consumă la şcoală”, ne-a spus Elena Stoian, mama unui băieţel.

image

“Am văzut că au moleşeală, vărsături, dar nu pot să dau vina pe alimentaţie pentru că au mâncat diversificări. Au mâncat supă de roşii, castraveţi şi brânză, luată din comerţ. Fetiţa mea de patru ni măncă la grădiniţă ce îi dau eu. Cornul şi laptele le-a luat dar nu le mănâncă”, Ştefania Vasile, mămică.

Copiii cu probleme provin de la Şcoala Nr. 3, Şcoala Nr. 4 şi de la Grădiniţa “Riţa Gărgăriţa” din Moreni.

O parte dintre copii a fost trimisă acasă de la Spitalul din Moreni, iar alţii sunt încă sunt tratament. 

image

“Cei mai mulţi sunt de la Şcoala Nr 4, unde părinţii au spus că cei mici au primit alimentaţie de acasă, nu de la şcoală, caşcaval cumpărat. Au ]nceput cu scaune diareice, subfebrilităţi şi alte simptome. Doi dintre ei s-au externat, sunt în stare foarte bună. Ceilalţi au rămas în spital, câteva ore, pentru că am recoltat şi oroculturi şi rotavirus”, ne-a spus Elena Banu, asistenta şefă a Secţiei Pediatrie a Spitalului Municipal Moreni.

La această oră o echipă de la DSP Dâmboviţa s-a deplasat la Moreni pentru a lua probe de apă din sursa Palntinul, un baraj care alimentează oraşul Moreni, pentru a vedea dacă apa este cea care a cauzat aceste probleme.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite