Zeci de luptători români din Poliție și Jandarmerie, antrenați de experți ai forțelor speciale din Israel VIDEO

0
Publicat:

Scene cu mascați care iau cu asalt un autobuz plin cu teroriști, infractori cu pistoale sau cuțite puși la pământ de polițiști au avut loc miercuri în Buzău. Totul a făcut parte dintr-un stagiu de pregătire al trupelor speciale de intervenție, coordonat de instructori ai poliției israeliene.

Un important stagiu de pregătire dedicat forțelor de intervenție și acțiuni speciale a avut loc în perioada 24 - 27 iulie la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, în colaborare cu IPA - International Police Association - Regiunea 1 Buzău.  Evenimentul a urmărit consolidarea capacității de gestionare a situațiilor de criză și pentru creșterea nivelului de pregătire în toate structurile Poliției Române.

Stagiul de pregătire coordonat de specialiști din cadrul forțelor speciale israeliene a cuprins diverse elemente cheie pentru acțiunile operative, printre care s-au regăsit tehnici de autoapărare, tactică de luptă în clădiri, asaltul unui mijloc de transport în comun în situația luării de ostatici și abordarea unor situații tactice cu public numeros. Aceste abilități sunt esențiale în gestionarea situațiilor de risc și în asigurarea securității cetățenilor, spun organizatorii. 

„Pentru impulsionarea nivelului de interoperabilitate al structurilor pentru acțiuni speciale, precum și pentru intensificarea schimburilor de experiență privind pregătirea profesională pe plan intern și internațional, la activitate au participat specialiști din cadrul forțelor speciale ale Poliției Ierusalim, din Israel”, a transmis IPJ Buzău.

La eveniment au participat peste 50 de luptători din diferite structuri, inclusiv din inspectoratele de poliție județene Mureș, Brașov, Prahova, Vrancea și Direcția Generale a Poliției Municipiului București, alături de jandarmi ai Detașamentului Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

„Cei peste 50 de profesionişti participanţi la activitate au declarat importanţa unui astfel de schimb de experienţă, considerându-se câştigaţi prin împărtăşirea bunelor practici, însuşirea diversităţii tactice şi uniformizarea intervenţiei şi au concluzionat că ar fi benefică transformarea activităţii într-un parteneriat de lungă durată”, au declarat reprezentanții IPJ Buzău.

image

Antrenamentele comune romîno-israeliene ale trupelor de acțiuni speciale au rolul de a îmbunătăți timpii de reacție, procedurile de intervenție, precum și modalitățile de a proteja populația în situații de mare risc.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite