VIDEO Ministrul Petre Daea, printre sutele de vizitatori ai expoziţiei de tomate din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste o sută de fermieri au expus la standurile amenajate în Parcul Marghiloman rodul muncii  de peste an, în cadrul Festivalului Tomatelor. Oaspetele de seamă al evenimentului a fost ministrul Agriculturii, Petre Daea.

La festivalul din Buzău au venit legumicultori din toată ţara, dar şi din Republica Moldova şi Ungaria, hotărâţi să-şi laude recoltele de tomate din acest an, atât printre colegii fermieri, cât şi în rândul consumatorilor. 

Printre standurile bogate şi multicolore şi-a făcut apariţia chiar ministrul agriculturii. Petre Daea a fost extrem de generos în strângeri de mână şi lămuriri la problemele ridicate de fermieri.

Buzoienii au avut ocazia să admire şi chiar să guste tomate pe care nu le-au mai văzut până acum. Legume de mărimile şi culorile, din soiuri vechi româneşti sau străine, au fost vedetele festivalului.

Cele mai gustoase tomate au trecut prin filtrul unui juriu de specialişti în horticultură şi gastronomie, în cadrul unui concurs.

Festivalul Internaţional al Tomatelor şi Biodiversităţii este organizat de colecţionari din grupul „Seminţe cu Suflet”, Centrul”Alexandru Marghiloman” şi Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, institut care dezvoltă anual sute de soiuri de tomate, dintre cele mai gustoase. 

Prin festivalul-concurs creat la Buzău, organizatorii doresc păstrarea şi promovarea produselor tradiţionale româneşti ca zestre a românilor prin cultură.

Tot în Buzău urmează să fie înfiinţată o bancă de gene pentru agricultură, unde vor fi păstrate în condiţii optime seminţe din toate soiurile tradiţionale de legume.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite