VIDEO Liderul romilor din Calvini, arestat pentru 29 de zile. Rudele lui Oiţă au sărit la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceauşu va petrece următoarele 29 de zile în arestul IPJ Buzău                                     FOTO: Adevărul.ro
Ceauşu va petrece următoarele 29 de zile în arestul IPJ Buzău                                     FOTO: Adevărul.ro

Liderul romilor din Calvini, Nicolae Oiţă, zis „Ceauşu”, a fost arestat astăzi într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor. Fapta s-a petrecut în luna ianuarie, când Oiţă şi fiul său ar fi bătut un barbat din comună, aplicându-i mai multe lovituri în cap cu o greblă.

Nicolae Oiţă a fost ridicat de acasă de poliţişti, ieri după-amiază, şi adus la sediul Parchetului, pentru a da declaraţii în acest caz. După audierile de aseară, anchetatorii au dispus ca Nicolae Oiţă să fie reţinut pentru 24 de ore. Instanţa a admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pe numele lui Oiţă fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Victima lui Oiţă a fost grav rănită şi a necesitat mai multe zile de spitalizare în Capitală, pe numele lui fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, după ce anchetatorilor li s-au comunicat concluziile medico-legale.

Audierile preliminare programate astăzi la Parchet nu au fost lipsite de incidente. Rudele bărbatului au facut scandal şi au amenintat jurnaliştii cu bătaia dacă nu părăsesc imediat curtea instituţiei. Jandarmii au intervenit şi au luat măsuri iar două dintre rudele lui Oiţă au fost reţinute pentru tulburarea liniştii  şi ordinii publice. 

În urmă cu două săptămâni, Ceauşu a mai fost trimis în faţa judecătorilor pentru un alt mandat de arestare. Atunci, el era acuzat că ar fi capul unei afaceri cu nuci, prin care statul fusese prejudiciat cu un milion de lei. În acest caz, magistraţii au considerat că el poate fi cercetat în libertate şi au dispus doar interdicţia de a părăsi localitatea.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite