VIDEO Ceauşu, liderul romilor din Calvini, reţinut pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oiţă îşi va petrece noaptea în arestul Poliţiei                                                                      FOTO: Arhivă
Oiţă îşi va petrece noaptea în arestul Poliţiei                                                                      FOTO: Arhivă

Liderul romilor din Calvini, Nicolae Oiţă, zis „Ceauşu”, a fost reţinut astăzi într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor.  Incidentul ar fi avut loc în ianuarie, iar victima lui Ceauşu şi a fiului acestuia a primit mai multe lovituri cu o greblă. Oiţă mai este cercetat şi în afacerea cu nuci, fiind acuzat că a prejudiciat statul cu peste un milion de lei.

În urmă cu puţin timp, Nicolae Oiţă a fost luat de acasă de poliţişti şi adus la sediul Parchetului, pentru a da declaraţii într-un caz de tentativă de omor pentru care este cercetat. Fapta s-a petrecut în luna ianuarie, când Oiţă şi fiul său ar fi bătut un bărbat din comună, aplicându-i mai multe lovituri cu o greblă în cap. Victima a fost grav rănită şi a necesitat mai multe zile de spitalizare în Capitală, iar pe numele lui Oiţă şi fiului s-au s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, după ce anchetatorilor li s-au comunicat concluziile medico-legale.

După audieri, anchetatorii au dispus ca Nicolae Oiţă să fie reţinut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În urmă cu două săptămâni, Ceauşu a mai fost trimis în faţa judecătorilor pentru un mandat de arestare. Atunci el era acuzat că ar fi capul unei afaceri cu nuci, prin care statul fusese prejudiciat cu un milion de lei. Ceauşu şi alţi complici de-ai săi exportau marfa în ţări ale lumii arabe dar nu evidenţiau operaţiunile în contabilitate şi duceau o parte din bani în propriile buzunare. În acest caz, magistraţii au considerat că el poate fi cercetat în libertate şi au dispus doar interdicţia de a părăsi localitatea. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite