VIDEO Isterie în Buzău cu copii răpiţi şi goliţi de organe. Poliţia infirmă zvonurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, printre buzoieni creează isterie un zvon potrivit căruia în judeţ se înregistrează răpiri de copii, care în cele din urmă sunt ucişi pentru a li se preleva organele. Reprezentanţii Poliţiei buzoiene susţin că aceste mesaje sunt false şi fac un apel către buzoieni să nu intre în panică şi să nu dea crezare acestor zvonuri.

De câteva zile, Buzăul a fost cuprins de isteria răpirilor de copii. Zvonul s-a răspândit cu repeziciune, ajungând ca în aproape fiecare cartier cineva să cunoscă un coleg sau o rudă care ştie din surse sigure că în Parcul Crâng din Buzău sau în diverse comune din judeţ, un copil a fost găsit tranşat, golit de organele interne. 

Mai mult decât atât, alţii povestesc că poliţiştii i-au atenţionat în legătură cu răpirile, în timp ce se aflau cu cei mici la locurile de joacă din oraş. Din fericire, informaţiile cu privire la dubele negre cu geamuri fumurii, conduse de chinezi care răpesc copiii din Buzău sunt doar nişte zvonuri. Poliţiştii buzoieni dau asigurări că nu s-a înregistrat niciun caz de răpire şi nu s-a găsit niciun cadavru tranşat. 

„Până la acest moment, la nivelul judeţului Buzău nu au fost înregistrate cazuri de răpiri de copii şi nici nu au fost reclamate situaţii de prelevări ilegale de organe. Zvonurile lansate nu au un temei real şi nu fac decât să alarmeze în mod nejustificat polpulaţia”, a precizat comisarul şef Florina Crucianu, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Nu există buzoian să nu fi auzit de zvonul cu răpirile de copii, însă cu toţii cred că sunt lansate de oameni care au probleme psihice. Pe de altă parte, există şi buzoieni care consideră valabil proverbul „Nu iese fum fără foc” şi înclină să creadă că există un sâmbure de adevăr în toată această poveste.

Întreaga isterie este pusă pe seama unor mitomani care au profitat de credulitatea unor persoane slabe de înger. De menţionat că isteria răpirilor de copii a cuprins anii trecuţi şi alte oraşe ale ţării, fără ca zvonurile să fie reale.

Citeşte şi: Tren de călători, pe mâna unui mecanic de locomotivă băut

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite