O buzoiancă, admisă prima la Medicină Militară în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adnana a fost admisă la Medicină Militară cu 87 de puncte din 100 posibile
Adnana a fost admisă la Medicină Militară cu 87 de puncte din 100 posibile

O tânără din Buzău a fost admisă prima la Universitatea “Carol Davila” din Bucureşti pe locurile de medicină  militară. Este vorba de Adnana Alexandra Nedelcu, o tânără extrem de ambiţioasă care a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” iar din toamnă va face primii paşi spre cariera de medic militar. O aşteaptă şase ani de studiu intens, însă nu se sperie şi spune că se va strădui să devină un medic militar de prestigiu.

Buzoianca Adnana Nedelcu a reuşit performanţa să fie prima pe lista admişilor la specializarea Medicină Militară din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii “Carol Davila” din Bucureşti. Asta în condiţiile în care au fost nu mai puţin de patru candidaţi pe cele nouă posturi scoase la concurs la specializarea Medicină Militară. „Medicină voiam oricum de doi ani, pentru că am fost la profil de biologie-chimie în liceu, şi militară pentru că tatăl meu este militar şi totdeauna am avut o admiraţie pentru cei care lucrează în armată”, mărturiseşte Adnana Nedelcu.

A intrat la Medicină cu 87 de puncte din 100 posibile, reuşită pe care tânăra spune că o datorează profesorilor de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău, care au ghidat-o de-a lungul anilor de liceu, dar şi părinţilor. A învăţat mult pentru a reuşi ce şi-a propus. Toate vacanţele le-a dedicat studiului, iar acum culege roadele muncii sale. Deşi în primii doi ani de liceu a studiat pianul la Liceul de Artă „Margareta Sterian”, Adnana, îndrumată de tatăl său, cadru militar, s-a decis să urmeze o carieră în medicina militară. „Clasele a IX-a şi a X-a le-am făcut la Liceul de artă, la profil de muzică, iar în clasa a XI-a m-am mutat la Colegiul Mihai Eminescu, la bio-chimie, profil care m-a orientat foarte bine către medicină. Toţi profesorii au fost foarte drăguţi şi foarte bine pregătiţi şi totdeauna ne-au ajutat să avem cele mai bune rezultate”, a declarat Adnana. 

Adnana spune că dacă se va ivi posibilitatea, după terminarea Facultăţii de medicină, va pleca să profeseze la o clinică din străinătate. Nu exclude însă nici varianta să se angajeze la Spitalul Militar din Bucureşti, acolo unde ar putea fi repartizată după terminarea studiilor. „O să fie foarte greu dar fiindcă o să fac ceea ce îmi place, o să fie şi frumos şi o să merite.  Dacă o să am oportunitatea, o să plec în străinătate dar, cel mai probabil, după terminarea studiilor, o să lucrez  la Spitalul Militar din Bucureşti”, mărturiseşte Adnana Nedelcu. 

Adnana nu este singura elevă din Buzău cu rezultate excepţionale la examenul de admitere la facultate. Doi elevi ai Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, Vlăduţ Tăbuşcă şi Daniel Ghilinţă, au reuşit să obţină nota 10 la ambele probe susţinute la admiterea în Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Cei doi tineri sunt decişi să profeseze în România după terminarea studiilor. 

Citeşte şi: TITULARIZARE 2014 BUZĂU Doar 41,94 % dintre candidaţii la un post în învăţământ au obţinut medii peste 5

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite