VIDEO Imagini revoltătoare filmate cu camera ascunsă. Copii de-o şchioapă trimişi să colinde în frig şi certaţi de mame când se opresc din cântat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii trimişi în frig în centrul Buzăului FOTO
Copii trimişi în frig în centrul Buzăului FOTO

Profită de spiritul sărbătorilor şi de mila oamenilor şi îşi duc copiii la cerşit, unii de-o schioapă, la Târgul de Crăciun, din centrul Buzăului. Este cazul unor femei care chiar în aceste zile au obligat copii de 5-6 ani să cânte în centrul oraşului şi să strângă bani într-o cutie. Ţinuţi în frig, sunt uneori certaţi de femei atunci când nu cântă şi nu strâng suficienţi bani.

Imagini revoltătoare au fost surprinse în aceste zile de câţiva buzoieni la Târgul de Crăciun din centrul oraşului Buzău. Cateva femei de etnie romă şi-au scos copiii la cerşit pe strada Cuza Vodă, situată în centrul oraşului. Printre ei, şi o fetiţă de 3-4 ani. 

Copila era aşezată într-un loc strategic şi obligată să repete versurile unui colind. Pentru a avea sub control mica afacere sezonieră, pirandele dădeau târcoale pentru a-i impulsiona pe micuţii colindători să nu ia pauză. Astfel de scene au fost surprinse de mai mulţi trecători.

Pe una dintre filmări se vede cum femeile monitorizează foarte atent prestaţia unei copile, precum şi profitul strâns. Când fetiţa oboseşte şi nu mai cântă, mama o ceartă. De teamă, fata îşi reia programul de colinde. 

Nu doar această fetiţă cântă în centrul oraşului forţaţi de rude adulte. Femeile au şi alti copii la cerşit în centru, unii îmbrăcaţi subţire, ca să trezească milă. Deşi spectacolul stârneşte revoltă, pe strada Cuza Vodă, probabil cea mai aglomerată arteră comercială din Buzău în perioada sărbătorilor, reacţia autorităţilor este slabă.

Abia la sesizarea unor jurnalişti, o echipă formată din patru agenţi locali a decins în zonă. Pirandele au fost legitimate, urcate într-o dubă şi conduse la sediul Poliţiei Locale Buzău.

Poliţiştii locali au constatat că mamele ireponsabile sunt din localitatea buzoiană Smeeni. Ele au fost amendate pentru tulburarea liniştii publice, iar copiii obligaţi să cerşească au fost adăpostiţi pentru câteva ore într-un centru de ocrotire, până la definitivarea cercetărilor. După o zi, micuţii erau din nou la colindat, adică la cerşit.

Poliţiştii ne atenţionează că în această perioadă infractorii pot ajunge deghizaţi în colindători la uşile noastre.

”În preajma Sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate. E important să acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău. 

Poliţiştii ne recomandă ca pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, să apelăm serviciul unic de urgenţă 112. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite