VIDEO Elevii liceului pentru nevăzători din Buzău au reuşit să „vadă” pentru prima oară un film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii au asistat la proiecţia unui film românesc                                               FOTO: Iulian Bunilă
Micuţii au asistat la proiecţia unui film românesc                                               FOTO: Iulian Bunilă

Elevii liceului pentru deficienţi de vedere din Buzău au avut parte, joi, de o surpriză nemaipomenită, din partea unei fundaţii din Vrancea. Micuţii au asistat la proiecţia unui film românesc, astfel prelucrat încât să fie înţeles chiar şi de către persoanele fără vedere. La sfârşit, copiii au aplaudat de fericire.


Proiecţia specială de film a avut loc într-una dintre clasele şcolii. Cei 30 de micuţi cu probleme de vedere au fost atenţi atât la dialogurile dintre personaje, cât mai ales la vocea care explica acţiunea, scenă cu scenă. 

Au ţinut să asiste la proiecţia de film accesibilizat pentru nevăzători şi cadrele şcolii, care spun că este pentru prima oară când înţeleg un film fără să ceară ajutorul celor de lângă ei.

Satisfacţia micuţilor a fost atât de mare încât la finalul proiecţiei au simţit nevoia să aplaude.

Caravana filmelor accesibilizate pentru nevăzători este un proiect al Fundaţiei ”Cartea călătoare” din Vrancea. Fundaţia „Cartea călătoare” a realizat un portofoliu de 16 filme româneşti, adaptate pentru nevăzători, cu care a pornit la sfârşitul anului trecut într-o caravană de proiecţii prin instituţiile speciale din ţară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite