Victor Ioniţă, directorul medical al Spitalului Judeţean, şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Victor Ioniţă şi-a dat demisia din funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Buzău, urmare a măsurilor dispuse de Comisia de Disciplină a CJ în cazul copiilor legaţi de paturi la Secţia Pediatrie, scriu jurnaliştii de la sanatateabuzoiana.ro

Medicul Victor Ioniţă pare să nu fie de acord cu decizia destituirii din funcţie a doctoriţei Carmencita Matei, în condiţiile în care el, din postura de director medical şi de membru în Comisia de Disciplină în care au fost audiate cele 17 cadre medicale, ar fi propus măsura suspendării acesteia din funcţie pentru două luni. 

Mai mult, potrivit aceleiaşi surse, medicul Ioniţă ar invoca în decizia sa de a părăsi postul de director medical al Spitalului Judeţean şi motive personale.

Dr. Victor Ioniţă a fost numit în funcţia de director medical al SJU Buzău în urmă cu şase luni, când a renunţat la funcţia de preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor, din motive de incompatibilitate. Dacă demisia sa va fi aprobată de conducerea Consiliului Judeţean, medicul Ioniţă îşi va relua funcţia de şef Secţie ATI. 

În cursul zilei de astăzi, comisia de anchetă a CJ Buzău a hotărât ca medicul şef de secţie, respectiv dr. Carmencita Matei, şi asistenta şefă din secţia de pediatrie, Mircica Găzdaru, să fie destituite din funcţiile de conducere deţinute, în timp ce asistenta medicală şi infirmiera de salon vor fi sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite