Decizie finală în cazul copiilor legaţi de paturi: medicul şef şi asistenta şefă de la „Pediatrie”, schimbaţi din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Gavrilă, şeful comisiei de anchetă, a făcut publice măsurile luate                    FOTO: Adevărul.ro
Laurenţiu Gavrilă, şeful comisiei de anchetă, a făcut publice măsurile luate                    FOTO: Adevărul.ro

Comisia de disciplină constituită la nivelul Consiliului Judeţean Buzău pentru anchetarea cazului copiilor legaţi de paturi la Spitalul Judeţean a finalizat cercetarea disciplinară şi administrativă.

Astfel, medicul şef de secţie, respectiv dr. Carmencita Matei, şi asistenta şefă din secţia de pediatrie, Mircica Găzdaru, vor fi destituite din funcţiile de conducere deţinute, în timp ce asistenta medicală şi infirmiera de salon vor fi sancţionate cu reducerea salariului cu 10% pe o perioadă de două luni.

„Pe parcursul cercetării au fost audiate şi au dat note explicative în şedinţele comisiei nouă asistente medicale, două îngrijitoare şi două infirmiere, care au fost de serviciu în ziua de 28 ianuarie, precum şi asistenta şefă, medicul şef de secţie şi alţi doi medici.În cazul unor persoane, s-a procedat la extinderea cercetărilor pentru clarificarea unor aspecte punctuale şi a unor neclarităţi şi neconcordanţe în punctele de vedere exprimate iniţial de persoanele audiate. Spitalul va emite deciziile corespunzătoare şi le va comunica persoanelor sancţionate, conform prevederilor legale.”, se arată într-un comunicat emis, în urmă cu puţin timp, de Biroul de presă al CJ Buzău.

Mai multe imagini cu copii legaţi de paturi cu feşe în secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău au fost difuzate, în 28 ianuarie, pe posturile centrale de televiziune, fiind vorba despre copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite