Urs rătăcit într-un sat de lângă orașul Buzău. Localnicii n-au mai văzut vreodată un astfel de animal în satul lor VIDEO

0
Publicat:

Localnicii din Mărăcineni trăiesc cu teamă, de duminică seară, când au văzut pentru prima oară în viața lor un urs în satul lor. Localitatea în care a fost zărită sălbăticiunea este lipită de municipiul Buzău, despărțite doar de albia râului Buzău.

image

Cel puțin trei martori au sunat duminică seara la 112 pentru a anunța prezența animalului în apropierea gospodăriilor de la marginea satului. Ursul, de aproximativ trei ani, conform aprecierilor făcute de specialiști, ar fi ieșit din apă și initial s-a pierdut în vegetația uscată de pe prund.

A fost văzut mai întâi de un cioban. Ulterior, un șofer care circula pe drumul balastat ce ocolește satul Mărăcineni, a sunat la 112 pentru a transmite că a văzut ursul. După primirea celui de-al treilea apel, autoritățile au emis mesaj Ro Alert, pentru a sfătui populația să nu se apropie de animal.

Efectul nu a fost însă cel droit de autorități. Zeci de oameni s-au adunat pe podul de la Mangă, așa cum este cunoscută zona printre localnici, pentru a fi martorii unui eveniment nemaiîntâlnit în viața lor. Gestul acestora le-a dat de furcă, însă, jandarmilor și polițiștilor, a căror misiune este tocmai aceea de a le proteja viața.

În ultimele luni, localnicii din zona de munte și de deal a județului au cerut ajutorul autorităților după ce au văzut ursul în apropierea locuințelor lor. În multe dintre cazuri, ursul a făcut prăpăd în gospodării.

De o săptămână, o familie din satul Varlaam, comuna Gura Teghii, are musafiri nedoriți în livada de pruni din spatele casei. Este vorba despre o ursoaică și puii ei, doi la număr, care s-au „abonat” la gustoasele fructe. După ce mirosul prunelor coapte a ademenit familia de urși în vecinătatea satului, livezile au devenit un perimetru extrem de riscant.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite