Urmăriri şi bătăi ca-n filme, pe stradă, în Buzău. Ţinta agresorilor: un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SURSA FOTO Captură video
SURSA FOTO Captură video

Scene incredibile, cu urmăriri în trafic, blocaje cu maşini trase pe mijlocul drumului şi bătaie au fost surprinse, sâmbătă seară, pe drumul judeţean 203k, în localitatea buzoiană Săpoca. Victimă este Robert Niţu, cunoscut şi ca „Activistul Buzoian”, care documenta vânzarea de pui pe marginea drumului judeţean.

Citeşte şi:

Agresorii activistului alergat şi bătut în stil mafiot, lăsaţi liberi. Victima se teme de o răzbunare VIDEO


Activistul Buzoian a decis vizita la Săpoca, după ce a aflat că aici ar fi abateri de la măsurile dispuse la nivel naţional de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare interzic comerţul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Robert Niţu a încercat să îi fotografieze, pentru a sesiza public neregulile din judeţul Buzău, însă gestul său i-a iritat pe comercianţii ilegali de păsări, care au început să-l agreseze.

„A fost o urmărire că în filmele de western. Sau nici acolo nu cred că. Exact ca în cartelurile de Medelin din Columbia, unde traficanţii n-au nicio frică nici de lege, nici de poliţie, nici de nimeni”, spune Robert Niţu.

Agresorii nu doar că i-au spart geamul lateral şi i-au lovit maşina, dar l-au şi bătut cu pumnii şi picioarele. Activistul Buzoian a sunat la 112, cerând ajutorul poliţiei. Iar poliţia a venit, însă bărbatul a fost bătut din nou de acei indivizi, chiar de faţă cu organele legii.

”M-au aşteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulaţie care puteai să treci, şi ceilalţi cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au buşit în lateral, şi în stânga şi în dreapta, exact ca în filmele de acţiune. Deci urmărire ca în filme. Şi în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart şi geamul, au dat şi în mine”, povesteşte Niţu.

Poliţistul „nu a auzit” strigătele de ajutor, deşi se afla la patru metri de victimă. Mai grav e că în timp ce era bătut şi striga în gura mare după ajutor, poliţistul care se afla la câţiva metri de el părea că nu auzea nimic, pentru că stătea de vorbă cu unul dintre agresori.

”În momentul când a venit poliţia, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind şi geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliţie, m-am poziţionat în spatele maşinii de poliţie. S-a dat jos o poliţistă şi un poliţist. Eu m-am liniştit, am zis că sunt cu poliţia, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din faţa noastră, practic, a mea şi a poliţiei, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, şi nu au reuşit să mă omoare acolo, erau 5 persoane - o poliţistă care era în faţa lor şi poliţistul care era în spatele maşinii, când au venit ăştia cu Volvo, poliţistul stătea de vorbă cu acel individ”, povesteşte Robert Niţu.

Într-un final, agresorii au fost încătuşaţi în faţa postului de poliţie de la Mărăcineni. Activistul spune că are motive să se teamă acum pentru viaţa.

Vă recomandăm şi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite