Un film premiat anul acesta cu Ursul de Argint la Berlin rulează în amfiteatrul din Parcul Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secvenţă din filmul ”Aferim!”
Secvenţă din filmul ”Aferim!”

„Toto şi surorile lui” şi ”Aferim!” sunt două producţii de excepţie pe care buzoienii le pot vedea astăzi şi mâine, în amfiteatrul din Parcul Tineretului.

Joi de la ora 21.00 cinefilii din Buzău sunt invitaţi să vizioneze filmul lui Alexander Nanau, „Toto şi surorile lui”, producţie distinsă cu premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului de Film de la Varşovia.

Totonel e un puşti de 10 ani din Ferentari. Câtă vreme mama lui e în puşcărie pentru trafic de droguri, Toto locuieşte cu surorile lui mai mari, Andreea şi Ana, şi cu un şir lung de unchi, vecini şi utilizatori de droguri din cartier. Singura lui supapă este un centru de sprijin unde face şcoala şi descoperă dansul hip-hop. La rândul lor, surorile lui adolescente îşi caută şi ele locul în lume şi se maturizează, fiecare în felul ei, înainte de vreme. 

Filmat într-un vérité necruţător, cu intervenţii minime, şi montat cu răbdare într-o structură pe cât de onestă pe atât de emoţionantă, filmul acordă un acces fără precedent în ghetoul din Ferentari, în penitenciare şi în tribunale.

Vineri, buzoienii vor putea viziona de la ora 21.00 mult aşteptatul film al lui Radu Jude, „Aferim!”, pentru care regizorul a fost premiat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015. 

Unul dintre cele mai importante proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, ”Aferim!” este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească în 1835. Zapciul Costandin, însoţit de fiul său, caută un rob fugar.

Din distribuţie fac parte nume de excepţie ca Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite