Turcii au luat cu asalt porțiunea lipsă din Autostrada Moldovei. Au 20 de luni la dispoziție VIDEO

0
Publicat:

Constructorii turci desemnați să realizeze cei aproape 14 kilometri din Autostrada Moldovei (A7), segment care ocolește municipiul Buzău prin est, au început lucrările pe 1 martie 2024. Acestea au fost blocate aproape doi ani, din cauza contestațiilor dintre constructori.

Turcii și-au adus deja utilajele pentru construcția autostrăzii. SURSA Captură
Turcii și-au adus deja utilajele pentru construcția autostrăzii. SURSA Captură

În prima etapă se pregătește terenul pentru viitorul nod dintre A7 și Șoseaua Buzău – Brăila. Săptămâna viitoare vor începe lucrările și dinspre Pietroasele (Buzău), acolo unde se face joncțiunea cu lotul la care lucrează o firmă din Bulgaria.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a făcut o primă verificare în organizarea de șantier de pe A7, lotul Pietroasele – Buzău, unde lucrează asocierea de constructori din Turcia Nurol – Makyol.

Potrivit CNAIR, ordinul pentru începerea lucrărilor a fost emis pe 1 martie 2024, iar constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru lotul de 14 kilometri dintre Pietroasele/Spătaru și Buzău.

„Pe sectorul cu o lungime de 13,9 km, lucrările au început pe data de 1 martie 2024, așa cum era prevăzut în contract. Asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi – Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor”, a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Asocierea de constructori din Turcia va lucra și cu subcontractori români, până la 80% din personal, a spus reprezentantul constructorului, în februarie 2024, cu ocazia semnării contractului pentru primul lot al Autostrăzii Unirii.

Nurol este constructorul care a lucrat pe lotul de 14 km Nușfalău – Suplacu de Barcău inaugurat în septembrie 2023, iar Makyol a devenit al doilea constructor din România după numărul kilometrilor de autostradă contractați (68 km, A13 Sibiu – Făgăraș).

„Pe lângă construirea acestei porțiuni de autostradă, vor fi ridicate 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii. În aceste zile se lucrează la organizarea de șantier și la decopertarea terenului”, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău.

Pe primele două loturi ale A7, între Ploiești și Pietroasele, lucrează asocierile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace. Constructorii trebuie să termine cei 49 de kilometri în această toamnă, cu descărcare provizorie lângă satul Spătaru, în lipsa lotului 3.

Lucrarile de pe tronsonul 4 al Autostrăzii Buzău – Focșani sunt cele mai avansate de pe toate șantierele A7. Între Mândrești, Munteni și Focșani, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 29%.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite